Söke Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen belge töreni, defile ve sergiye İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Garnizon Komutanlığı"ndan Piyade Binbaşı Veysel Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, daire ve okul müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Eğitimin önemine dikkat çeken Söke Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Kanbur; “Merkezimiz vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslar açarak, arz ve talep ilişkisi içinde çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ile hizmet vermektedir. Halk Eğitim Merkezi olarak kurlarımıza katılan hanımlara el becerileri öğretip, sosyal hayatlarına katkıda bulunmamın yanı sıra anne çocuk sağlığı, anne eğitimleri, anne sütünün önemi, sigaranın zararları, yangın tatbikatları gibi alanlarda eğitimlerde vermekteyiz. Merkez olarak kurs ve çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.
Örgün eğitimin yanında yaygın eğitim ile halkın eğitim düzeyinin arttırılmasının önemine değinen İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan okuma yazma kurslarına dikkat çekti. Vatandaşlara okuma yazma kursları için çağrıda bulunan Kaymakam İsmail Demirhan; “Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kurslara davet ediyoruz. Vatandaşlarımız yeter ki kurs talebinde bulunsun. Bu kursları açmak devlet olarak bizlerin Milli Eğitimin görevidir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından makine ve el nakışı kurslarına katılan kursiyerlere belgeleri verilirken; belge töreni sonrasında kursiyerlerin mankenlik yaptığı defile büyük beğeni topladı.