AYDINPOST ÖZEL- Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Hünük imzalı açıklamada,  olayın "kaza" olduğu savunuldu.

Aydınpost Haber Merkezi'ne gönderilen açıklamada, "12.01.2010 tarihinde okulumuzda meydana gelen kaza olayı ve öğrencimiz velilerinin olayı yanlış anlayarak 13.01.2010 da gazetenizde çıkan habere istinaden kendilerine olayın gerçeği okula çağrılarak anlatılmış ve buna göre yeni ifadelerini ilgili yerlere vermişlerdir. Gazetenizde çıkan haberin düzeltilerek yeniden yayınlanması öğretmenimize yapılan haksızlığı ortadan kaldıracak ve basınımıza olan güvenin artacağına inanıyoruz" denildi.

Okul Müdürlüğü'nün ekli yazısında öğrenci velisinin, Çocuk Şube'ye verdiği ifadesini değiştirdiğini ve şikayetini geri aldığı bildirildi.

Atatürk Devlet Hastanesi'nce düzenlenen "Genel Adli Muayene Raporu" ve tarafın görüşü alınarak yayınlanan haberimize karşılık, yapılan açıklamayı sorumlu yayıncılık gereği aynen yayınlıyor, değerlendirmeyi okurlarımıza bırakıyoruz.

"Oğlum Nuh Berkay Uslubaş 12.01.2010 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda yaşamış olduğu yaralama sebebiyle Atatürk Devlet hastanesine çağrıldım. Olayla ilgili doktorlar tarafından bilgilendirildim. Daha sonra çocuk şubede ifademiz alındı. Ancak bizler ifademizi tamamen oğlumun bana yansılıtış biçimine göre verdik. Biz dayak sebebiyle böyle olduğunu düşünmüştük. Ama yanılmışız. Daha sonra okula gidip okul idaresiyle ve ilgili öğretmenle görüştükten sonra olayın tamamen bir kaza olduğunu, oğlumun da özellikle ailem olayı duymasın diye öğretmenden ricacı olduğunu öğrendik. Bu yüzden okul bize zamanında haber etmemiş. Bir gün önce verdiğimiz ifadeyle bir gün sonra olayı böyle öğrenmemiz arasındaki çelişki bizde öğretmene karşı haksız bir suçlama olduğu duygusu oluştu. Dolayısıyla Ahmey Oruç beyin bir suçu olmadığını, olayın tamamen bir kaza olduğunu, zemin ıslak olduğu için ayağının sandalyeye takılarak sehbanın kenarına düştüğünü ve sehbanın üzerindeki camın küçük bir kesik oluşturduğunu öğrendik ve biz dünkü verdiğimiz ifademizden tamamen kendi irademizle vazgeçtiğimizi ve Ahmet Oruç hakkında şikayetçi olmadığımızı bildirir, resmi ifademizin tutanaklara bu şekilde geçmesini istiyoruz."

O HABER NEYDİ?

İddiaya göre Aydın Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi 14 yaşındaki N.Berkay Uslubaş ile arkadaşı tartıştı. Arkadaşı ile tartışmasına sinirlenen ve hiperaktif olduğu öğrenilen öğrenci, derstlikteki sıraya yumluklayıp, kırılmasına neden oldu. Bu sırada dersliğe gelen öğretmen olayı okul müdür baş yardımcısı Ahmet Oruç'a haber verdi. Oruç, odasına götürdüğü öğrenciyi kapıyı kilitleyerek dövmeye başladı. Karın boşluğuna attığı tekmenin etkisiyle odada bulunan cam sehbanın üzerine düşen Berkay Uslubaş "Sağ Gluteal" bölgeye batan cam parcaları nedeniyle Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

YALAN İFADE VERMEYE ZORLANDI

"Okul bahçesinde camın üzerine düştüm" diye ifade vermesi istenen öğrenciye yapılan muayene sonucu, "darp" izi olduğu anlaşıldı. Öğretmenininden koktuğu için bu ifadeyi verdiği anlaşılan Berkay Uslubaş'ın karakolda gerçeği anlatınca olay ortaya çıktı.

Olayla ilgili Aydınpost Haber Merkezi'ne açıklamada bulunan anne Berrin Uslubaş, Kimsenin çocuklara dövme hakkının olmadığını anlatarak, "Biz çocuğumuzu okula dayak atılsın diye değil, eğitim ve öğretim alsın diye gönderiyoruz" diye konuştu.

HİPERAKTİF Mİ?

Çocuklarının hiperaktif olduğunu açıklayan baba Aydın Uslubaş ise, Berkay'ın kırdığını iddia edildiği sıranın bedelini ödemek için okula gittiğini ve bahsedilen sırayı orada gördüğünü anlattı. "Sıra kırık değildi, vidaları çıkmış. Oğlumuzun bir hatası varsa bile bunun cezası dayak olmamalı" diye konuştu.

ŞİKAYETCİ OLDULAR

"Sağ Gluteal" bölgeye üç dikiş atılarak tedavi edilen Berkay'ın anne ve babası, karakola giderek Ahmet Oruç'tan şikayetçi oldu.