Eğitim-İş Genel Başkan Vekili Levent Akça, ''Basının ve kamuoyunun vicdanında sorgulanan ÖSYM'nin bir mektupla kimseyi ikna edemeyeceğini'' belirtti.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren adaylara mektup gönderdiğini anımsatarak, mektuptaki ifadelerinin hala hiçbir noktayı aydınlatamadığını kaydetti.

Demir'in ''hatasını telafi etmeye çalışırken kafaları daha da karıştıracak söylemlerde bulunduğunu'' ifade eden Akça, sınav kitapçıklarının tamamı değerlendirilinceye ve sonuçları kamuoyuyla paylaşılıncaya kadar kuşkularının devam edeceğini belirtti.

Akça, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''ÖSYM Başkanı'nın kaleminden çıkma bu mektup, basının ve kamuoyunun duyduğu şüphe ve rahatsızlığın ÖSYM nazarında bir komplo teorisinden öteye gitmediğini göstermektedir. Oysa basının ve kamuoyunun vicdanında sorgulanan ÖSYM, bir mektupla kimseyi ikna edemeyecektir. Mektubunun son satırlarında ÖSYM Başkanı Demir, ÖSYM güvenilirliği konusunda şüphe duyan herkesi üniversite adaylarının heyecanını ve duyarlılığını suiistimal etmekle ve kamuoyunu karamsarlığa yöneltmekle suçlamaktadır. ÖSYM Sınav Uygulama Yönergesinin 'Sınav görevlileri'' başlıklı bölümünde 'ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların en üst yetkilisi ve sorumlusu ÖSYM Başkanıdır' denilmektedir. Dolayısıyla ÖSYM Başkanı'nın sorumluluktan kaçmak gibi bir lüksü yoktur. Eğitim-İş olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunduğumuz suç duyurusu, ÖSYM Başkanı'na sorumluluklarını hatırlatmanın ilk adımıdır. ÖSYM, şüphe içinde bıraktığı 1 milyon 700 bin gencini ve kamuoyunu bir mektupla tatmin edememiştir.''