Aydın'da 2010 yılı çiftçi eğitim faaliyetlerini açıkladı.
Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, gerek yetiştiricilik açısından, gerekse çiftçilerin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamları açısından faydalanabilecekleri gelişmeler, yenilikler ve duyurular çiftçilere çeşitli yöntemler kullanılarak iletildiği, Çiftçi Eğitim ve Yayım faaliyetleri olarak adlandırılan bu çalışmaların üretim dönemleriyle son bulmayıp, kesintisiz bir süreklilikle yürütüldüğü kaydedildi.
İl Tarım Müdürlüğünce, il genelinde 2010 yılı içerisinde çeşitli tarımsal konuları içeren bin 381 adet çiftçi toplantısının yapıldığı, bu toplantılara toplam 30 bin 123 çiftçinin katıldığı belirtildi.
Farklı konularda kurulan 94 adet Demonstrasyon çalışmasına 582 çiftçinin, 7 adet tarla günü etkinliğine 178 çiftçinin iştirak ettiği, 44 adet çiftçi Kursuna bin 747 çiftçinin katıldığı, tüm bu faaliyetler süresince bin 978 adet sirküler mektup, 155 adet broşür, bin 322 adet liflet dağıtıldığı ifade edildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülen Yaygın Çiftçi Eğitim Projesi (YAYÇEP) çerçevesinde 2010 yılında çeşitli yetiştiricilik konularını içeren 371 adet kitabın çiftçilere dağıtıldığı bildirildi.
56 köyde kişisel hijyen, tüketici eğitimi ve ev idaresi, 48 köyde gıda muhafazası ve değerlendirilmesi, beyaz peynir, reçel, marmelat, turşu, konserve yapımı ve zeytin işleme teknikleri, 38 köyde besinlerin doğru pişirilme teknikleri, iyotun insan sağlındaki önemi konularında çiftçi kadınlara yönelik köy ziyaretleri ve eğitim toplantıları gerçekleştirildiği belirtildi.