Söke Eğitim camiası İzmir Dikili yakınlarından meydana gelen kaza haberi ile sarsıldı. Öğretmen çiftin kazada hayatını kaybetmesi Söke"yi yasa boğdu.
Söke"de Sağlık Ocağında görevli Dr. Fuat Sonugür ve Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fuat Saki ile birlikte üç aile gittikleri Çanakkale gezisi dönüşünde geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren Söke Sıdıka İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Mehmet Abacan (49) ve Edeviye Abacan (41) Söke"yi yasa boğdu.
Bergama yakınlarında, karşı yönden gelen özel aracın mıcıra kapılarak Mehmet Abacan yönetimindeki otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada Mehmet Abacan kaza yerinde, eşi Edeviye Abacan ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı İzmir Tepecik Hastanesi"nde vefat etti. Araçta bulunan İzmir Atatürk Lisesinde Okuyan Kızları Didem Abacan (18) ve Söke Ali Rıza Efendi İlköğretim Okulu Öğrencisi kızları Didem Abacan (12) kazadan yaralı olarak kurtulurken tedavileri Tepecik Devlet Hastanesinde devam ettiği öğrenildi.
Eğitimcinin çiftin cenazeleri ilk olarak getirildikleri Söke Devlet Hastanesi Morgundan alınıp; önce Söke Öğretmen Evine, ardından Yenicami Mahallesi Karaoğlan Yapı Kooperatifinde bulunan evlerine getirildi. Öğretmenevi ve Abacan Çiftinin evlerinin önünde bulunan meslektaşları ve yakınları cenazeleri göz yaşları arasında son yolculuklarına uğurlanacakları Kocacami"ye gönderdi.
Kazada hayatını kaybeden öğretmen çift Mehmet ve Edeviye Abacan Söke de Kocacamide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Kuşadası"nda defnedildi.