Yeni sistemi desteklediklerini ve bu sistemi daha once 1+4+4+4 şeklinde sendika olarak teklif ettiklerini belirten Alkoç, “Bugün TBMM'nde görüşülmekte olan 4+4+4 kesintili eğitimden sanki eğitim camiasının habersiz ve ilgisiz olduğuna dair kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan intiba yersiz ve mesnetsizdir” dedi.
Bugün sabah saatlerinde sendika yöneticileri ile birlikte basınla bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, yaptığı basın açıklaması ile gündemde olan eğitim-öğretim sistemindeki değişikliği ve gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. Sendika olarak 18. Milli Eğitim Şurası’nda eğitimin 1+4+4+4 şeklinde kesintili ve toplam 13 yıl olmasını teklif ettiklerini kaydeden Alkoç “Şura Genel Kurulu, oy çokluğu ile karar alarak teklifimizi benimsemiştir. Bugün TBMM'nde görüşülmekte olan 4+4+4 kesintili eğitimden sanki eğitim camiasının habersiz ve ilgisiz olduğuna dair kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan intiba yersiz ve mesnetsizdir. Talim Terbiye Kurulundan Milli Eğitim Şurasına varıncaya kadar bütün Bakanlık Birimleri ve uzmanlar tarafından uzun süredir üzerinde çalışılmaktadır. Bu konunun kendilerine sorulmadığını iddia eden sendikalar zaten Türkiye’nin eğitim sorunlarına dair ellerinde bir projesi olmadığı için sadece laf ebeliği yapan ve sadece Bakanlığın bütün icraatlarına karşı eğitim camiasında kuşku oluşturmaya çalışan sendikalardır” ifadelerine yer verdi.
“Sendikamız öteden beri eğitim camiasının bütün sorunlarıyla dertlenme ve bütün sorunlarıyla ilgili söyleyecek bir söz üretme derdinde olmuştur” diyen Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, “Eğitimle ilgili her konuda olduğu gibi, 28 Şubat vesayet ikliminin puslu havasıyla birlikte 1997 yılında hayata geçirilen ve 15 yıldır kesintisiz olarak devam eden “kesintisiz zorunlu eğitim” uygulamasının kademeli hale getirilmesi amacıyla TBMM’ye sunulan 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmemizi de bir rapor halinde Meclis Milli Eğitim Alt Komisyonu’na sunduk. Bu tekliflerimizi Türkiye genelinde bütün Basın Yayın kuruluşlarıyla da paylaştık. Eğitim sisteminin sekiz yıllık zorunlu eğitim öngörmesi konusundaki doğru tavır, bu sürecin tek bir öğretim programı üzerinden, tek bir eğitim kurumu türüyle ve kesintisiz olması nedeniyle fayda üretmek yerine, aksine hem bireylere hem de ülkenin eğitimle ilgili verilerine ve hedeflerine dönük zararlara kapı araladığını belirttiğimiz raporda, kesintisiz eğitim uygulamasının ürettiği sorunları ve yaşattığı mağduriyetleri maddeler halinde sıraladık” diye konuştu.
Açıklamasında tavır ve tutumları nedeniyle TÜSİAD’ı ve bazı sendikaları da eleştiren Süleyman Alkoç, Eğitimciler Birliği Sendikası olarak Toplu Sözleşme kavramının Anayasaya girmesi için çok mücadele verdiklerini ve başardıklarını ancak referandumun üzerinden bir buçuk yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen siyaset kurumu Anayasaya uygun bir Toplu Sözleşme Yasası çıkarmayı başaramadığını söyledi. Alkoç, “Toplu Sözleşme Yasasını çıkaramamış olmasını üzüntüyle karşılıyor,uz. Bir an evvel yasanın çıkarılmasını beklediğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Eşit işe eşit ücret çalışması neticesinde bütün memurların durumları iyileştirilirken arada unutulan öğretmenlerin ve öğretim görevlilerinin haklarının zayi edilmemesini istiyoruz” dedi.
Anayasa değişikliğinin de bir an önce yapılmasını istediklerini kaydeden Alkoç, Kampüs Okul Projesinin de bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.
Aydın Adanan Menderes Üniversitesi Restoran’ında düzenlenen toplantıya sendika yöneticilerinin yanı sıra ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın MYO Müdürü Doç Dr. Saadettin Yıldırım da katıldı.