Kuşadası Efes Sürmeli Otel"de gerçekleştirilen 18. Ulusal Eğitim Bilimleri"nin açılışında Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Aslan ve Prof. Dr. Hasan Şimşek birer konuşma yaptı.

Açılışta konuşan Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı ve Kurultay Düzenleme Başkanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, katılıma gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “ Katılımcılardan, çalışmalarıyla ülkemizin güncel eğitim sorunlarının ortaya konulmasına ve bu sorunlara çözüm önerilerinin getirilmesine katkı sağlamasını bekliyoruz. Çalışmalarınız Bilim Kurulu'nca değerlendirildikten sonra sunuma uygun bulunan yapılandırılmış bildiri özetleri "Kurultay Bildirileri Özetleri" Kitapçığı'nda yayınlanacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “ Türkiye"de yükseköğretime geçiş ile ilgili sorunları ve çözüm önerileri “ konulu panele geçildi. Prof. Dr. Durmuş Ali Özçelik"in oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Nizamettin Koç, Prof. Dr. Ali Baykal ve Doç. Dr. Ragıp Özyürek katıldı. Üç ayrı salonda bildirimi oturumlarının gerçekleştirildiği kurultayın öğleden sonraki bölümünde ise “ Ortaöğretime Öğretmen Yetiştirme Sorunu “ konulu panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Adil Türkoğlu"nun başkanlığını yaptığı panelde Prof. Dr. Yüksel Kavak, Prof. Dr. Nevzat Kavcar, Prof. Dr. Nuray Senemoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Gülsen Ünver konuşmacı olarak katıldı.
Bu arada, 3 gün sürecek olan 18. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı"nda Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Plânlaması ve Ekonomisi, Güzel Sanatlar Eğitimi (Resim, Müzik), Halk Eğitimi, İlköğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Okul Öncesi Eğitimi, Orta Öğretim Sosyal, Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi, Özel Eğitim, Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Türkçe Eğitimi ve Yabancı Diller Eğitimi gibi konular ele alınacak.