BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Eğer biz teröristsek AK Parti de Taliban" diye çıkıştı.

Basın toplatısı düzenleyen Kaplan, siyasi partilerle ilgili Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkili oluduğunu hatırlattı. Diyarbakır'daki fezlekeyi hazırlayan savcılığı eleştirdi. "Eğer savcılar partilerle ilgili çalışacaksa neden siyasi partiler yasası var" dedi.

Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan ve AK Parti'nin ''Uludere travması yaşadığını'' savundu. Diyarbakır savcılığının 8 milletvekili hakkında fezleke düzenlediğini anımsatan Kaplan, şunları söyledi:

''Diyarbakır'daki savcı sana ne oluyor, partilerle uğraşıyorsun? Diyarbakır'daki savcılar AKP'nin valisi, kaymakamı mıdır? Yargı bu kadar siyasallaşabilir mi? 40 yıllık Meclis'teki Ahmet Türk'e 'silahlı örgüt üyesi' demek, bir parti genel başkanına bunu demek, Meclis'te grubu bulunan partiye bunları demek, izan, hukuk, vicdan, ahlak, hiç bir şey tanımıyor anlamına gelir. Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük bu Meclis'te sistemi susturmaya kalkmaktır. AK Parti'ye sesleniyoruz; yüreğin varsa gel, milletvekili çıkardığımız bütün illerde istifa edelim, seçime gidelim. Ama yüreğiniz sandıkta oyla yarışmaya yetmiyor. AK Parti'ni MYK'sı, tutuklu vekiller konusunda 'tutuklu kalsınlar' kararı vermiş. o zaman AKP'liler de El Kaide'dir, Taliban'dır. Sizin suçladığınız, fezleke gönderdiğiniz milletvekilleri anayasa yapacak, bunu nasıl anlayıştır?''

Kaplan, kürtaj tartışmasıyla ilgili yapılan açıklamaları anımsatarak, ''Yarasını acıtmayın Bosna'daki kardeşlerimizin. Suni gündemleriniz üzerinden Uludere'deki kardeşlerimizin yarasını kaşımayın'' dedi.