Başkan Adnan Polat'ın konuşması sırasında ciddi itirazlar yükselirken, konuşmanın zaman zaman karşılıklı atışmaya dönüşmesi gerginliğe sebep oldu. Başkanı Adnan Polat "Bana ciddi şekilde küfür eden bir arkadaşımız var. İnternet sitelerinde bana küfür eden kişi biliyorum ki bugün burada. Eğer adamsa karşıma çıkıp şimdi söylesin" dedi.

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

Başkan Adnan Polat; "Galatasaray'ın başkanı olarak ibra olmak için seçim şantajını kabul etmem mümkün değildir. Seçim rüşveti vererek ibra olmaktansa ben ibra olmamayı tercih ederim" dedi.

Polat, yaptığı konuşmada "Bugünkü büyük katılımdan dolayı oldukça memnunum. Ben şu anda bu salonda oturan herkesi tanıyorum. Ben kendimi bildim bile Galatasaraylıyım. 1992 yılında Alp Yalman'ın daveti üzerine Galatasaray'dan içeri adım attım. Çeşitli görevlerim vardı ve o dönemde 4 yıl görev aldım, bu sürede de borcu sıfıra indirdik. Bu süreç sonunda da gönül rahatlığıyla görevden ayrıldım. 2006'da da yeniden göreve geldik, çünkü istendik. Ben Galatasaray Kulübü Başkanı'yım ve bazı yetkilerim var. Bu yetkileri de bir gün olsun Galatasaray aleyhinde kullanmadım. 2006'da Özhan ağabey bana geldi ve Galatasaray'ın sana ihtiyacı var dedi. Benim bu görevi reddetmem mümkün değildi çünkü biz böyle öğrendik. O günkü tabloları biliyorsunuz, Galatasaray mali olarak çökmüştü. Sayın başkan beni o dönemde mali ve sportif olarak görevlendirdi. Daha sonra Özhan ağabeyin rahatsızlanması üzerine başkanlık görevine geldim. Bu başkanlık seçiminde de Galatasaray Kulübü tarihinin en yüksek oyunu aldım" ifadelerini kullandı.

Polat, "Galatasaray Kulübü için o dönemde aday yoktu. Şimdiki durumu görünce gerçekten gururlanıyorum. Galatasaray artık kaçılan, korkulan değil; talip olunan bir kulüp haline gelmiştir. Şu ana kadar kulüpte özellikle mali anlamda büyük yenilikler yaptık. Bu yeniliklerin bir çoğu da başarılı oldu. Kulübümüzün beş yıl içerisindeki geliri yüzde 300 artırdı, sponsporluklar da aynı. Tabii borcumuz da var ancak bunu işadamları da bilir ki borcun büyüklüğünden çok işlerliği ve ne kadar bir vadeye yayıldığı önemlidir. Bu anlamda da bir sıkıntımız yoktur. Galatasaray Kulübü şu anda negatif durumdadır. Biz eksiden aldık bu kulübü ancak şu anda negatifteyiz ve artık önümüzdeki süreç pozitife geçiş sürecidir. Şimdi her şey planlı, programlı. 2006'da bunlarda bahsedemiyorduk. Biz bazı şeyleri zor şartlar altında yaptık. Sürekli bir itham altında kaldık. Gerek medya içerisinde olsun gerekse kendi içimizde destek görmedik. İmza kampanyası, ibra tehditler hep önümüze kondu. Açıkcası ben Galatasaray'ın başkanı olarak ibra olmak için seçim şantajını kabul etmem mümkün değildir. Seçim rüşveti vererek ibra olmaktansa ben ibra olmamayı tercih ederim. Bizim hesabını veremeyeceğimiz bir şey yok. Yanlışlarımız yok mu var, hatalarımız olmadı mı, var!" dedi.