Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, “Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi ‘Atam İzindeyiz’ deyip, izne çıkan o ana muhalefet zihniyetiyle hiçbir yere gidilemeyeceğini gördük.” dedi.

Giresunlular Federasyonu tarafından Eyüp Feshane'de düzenlenen 6. Giresun Günleri Festivali'ne katılan Bakan Bağış, ABD'de Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu başkanlığı yaptığı dönemde Giresun'un Yağlıdere ilçesinden birçok arkadaşıyla Türkiye aleyhtarı lobilere karşı mücadele verdiğini ifade etti.

“Türkiye’de kardeşlik dokusunu zenginleştirmek için elimizden geldiği kadar Başbakanımızın önderliğinde çalışıyoruz.” diyen Bağış, “Bu ülkede farklı etnisitelerle, farklı inanç gruplarıyla, farklı siyasi görüşlerle kucaklaşalım, bayramlaşalım. Tüm Türkiye’yi kalkındırmak ve zenginleştirmek istiyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği, bu ülkeyi ‘Atam İzindeyiz.’ deyip, izne çıkan o ana muhalefet zihniyetiyle hiçbir yere gidilemeyeceğini gördük.” diye konuştu.

İNGİLİZ PRENSE BİR KOLİ FINDIK

Türkiye’nin tanıtımı için 10 binlerce fındık paketi yaptırdıklarını vurgulayan ve üzerine de Türkçe ve İngilizce ‘Avrupa’ya fındık, Türkiye’ye üyelik’ yazdırdıklarını aktaran Bağış, “Bu fındıkları Avrupa’nın her yerinde dağıtmaya başladık. Geçenlerde İngiltere’nin Avrupa işlerinden sorumlu bakanı Türkiye’ye geldi. Kendisiyle sohbet ederken, bir koli fındık verdim. ‘Sayın bakan sizin prenslerden biri yakın zamanda evlenmiş. Bu fındığı ona götürün.’ dedim.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından kendisine ‘Serenti’ isimli evin maketi hediye edilen Bağış, temsili köy evinde odun kırdı, Giresun'un yerel lezzetlerini tattı.