Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği’nin KOBİ ve işletmelere yönelik olarak sunduğu “Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı - CIP” kapsamında desteklenen ve başarı hikayesi olan Türk ortaklı projeleri tek çatı altında topladı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin koordinatörü olduğu “Küme Yöneticileri İçin Kapasite Gelişimi Projesi” de İnovasyon Projeleri alanında yayımlanan başarı hikayeleri arasında yerini aldı.

Başarı hikayesi olan projeleri hakkında görüşlerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Mayıs ayında 7. Çerçeve Programı kapsamında destek alan baharat dekontaminasyonu projemiz ile Türkiye’deki en iyi örneklerden biri seçildik ve projemizi TurKey Enabling Technologies etkiliği ile Tübitak’ın ev sahipliğinde tüm Türkiye’yle paylaştık. Ege İhracatçı Birlikleri olarak İhracatımızı artırmak için Egeli firmalarımıza yürüttüğümüz projeler ile destek sağlamaya çalışıyoruz ve projelerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Henüz 7. Çerçeve Programı projemizin gururunu yaşarken kümelenme projemizin de başarı hikayeleri arasına girmesi gururumuzu iki katına çıkardı. Yaptığımız çalışmaların Türkiye’nin önde gelen kurumları tarafından takdir edilmesi ile 2023 ihracat hedefine ulaşmamız için doğru yolda olup doğru adımları attığımızı gördük. Bundan sonra da hem ulusal hem de uluslar arası platformda projeler geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarı hikayesi olarak yayımlanan 10 proje arasına giren “Küme Yöneticileri İçin Kapasite Gelişimi Projesi”, Avrupa Komisyonu tarafından Dünya Çapında Kümelerin Geliştirilmesi Programı kapsamında desteklenen 4 projeden birisi. Proje kapsamında öncelikle Türkiye’de yer alan 20 küme organizasyonunun idari ve teknik yönetimine yönelik olarak ihtiyaç analizi gerçekleştirilecek. Avrupa’daki diğer küme organizasyonları ile kıyaslamaları yapılarak, üyelerine daha iyi hizmet verebilmeleri için geliştirilebilir alanlar hakkında önerilerde bulunulacakr. Ayrıca, Avrupa’da küme yönetimi konusunda iyi örnek seçilmiş kümelere ücretsiz ziyaretler gerçekleştirilerek, küme yönetimi ve sağlanan hizmetlerin birebir incelenmesi sağlanacak. Bunun yanı sıra Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen küme yönetimi eğitimi Türkiye’ye transfer edilerek ihracat artışı ve yeni uluslar arası işbirlikleri teşvik edilecek.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png