Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser yaptığı basın açıklaması ile Meclisin ve Meclise bağlı olarak çalışan İl özel İdaresi çalışmalarını değerlendirdi. Eser, Aydın"ın il genelinin AK parti İktidarı ile çehresinin değiştiğini kaydetti.
AK Parti"nin “Acil Eylem Planları” düzenleyerek ülkeyi baştan başa şantiyeye çevirdiğini, duble yollar, KÖYDES ve BELDES projeleri gibi projelerle Türkiye"nin kaderinin değitiğini kaydeden Eser, bazı art niyetli kişilerce bu çalışmalarının gölgelenmek istendiğini ileri sürdü. Eser, AK Parti hükümetinin yeni bir milat başlattığını ifade ederek “5302 sayılı yerel yönetimler yasası çıkarılarak hizmetlerin çabuklaştırılması ve yerele yayılması sağlanmıştır. Daha önceleri valilerin başkanlığında senede iki kez toplanan il genel meclisleri adeta yerel parlamento gibi çalışır vaziyete gelmişlerdir. Yıllarca ülkemizin gündeminde olan, demokratikleşme, sivilleşme ve yerelleşme çerçevesinde çıkarılan yeni il özel idare kanunuyla beraber il genel meclislerinin, meclis üyelerinin yetki ve sorumlulukları artırılmış, problemleri doğmadan yerinde, süratli, pratik, kaliteli ve ucuz çözmeyi öngören daha demokratik, sivil, katılımcı, şeffaf ve güçlü yerel yönetimler hedeflenmiştir. Özel idareye ait gayrimenkullerin getirisinin azami seviyeye çıkması için, meclisimiz objektif kriterleri dikkate alarak ya kira artışı sağlamış yada atıl durumda olanları ihale yöntemiyle değerlendirme yolunu seçmiştir. İhaleler tamamen yasalar çerçevesinde şeffaf ve herkesin gözü önünde yapılmış ve yapılmaktadır. İl genel meclislerinin il özel idarelerin çalışma alanı belediye mücavir alanı dışında yaşayan vatandaşlarımıza temel altyapı hizmetlerini götürmek, onların yaşam kalitelerini yükseltmektir. Bu anlamda köylerimize, alt yapı hizmetlerini götürmenin yanı sıra, eğitim ve sosyal alanlarda da görevleri vardır. Köylerimize ve diğer kesimlere yardımlar bu görev çerçevesinde yapılmaktadır” dedi. .
İsim vermeden bir gazetede Çine Yem ve Ege Et ile ilgili çıkan yazıya da değinen Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser “Aydın İl Özel İdaresi sadece Çine Yem ve Ege Et"e değil birçok şirkete ortaktır. Ege Et"in gelir gider durumu incelendiğinde her geçen gün nakit döngüsünün azalmasından dolayı hareket kabiliyetinin yavaşladığı görülmektedir. Bu durumda tek çözüm kesin olarak kullanılabilir nakit sermaye teminidir. Günümüzde et sektöründe yer alan bir çok firmanın kar marjlarını artırabilmek için kaliteden ödün vermeden, giderleri minimum seviyeye indirerek , ucuza ürün maletme yolunu seçtikleri, aynı zamanda et mamulü üretim ve satışına ağırlık verdikleri gözlemlenmektedir. Çünkü bu sayede kar marjlarını daha çok arttırmaktadırlar. Ülkemizde besicilik hızla şekil değiştirmektedir. Besicilik bir sektör haline gelmekte ve büyük besi çiftlikleri kurulmaktadır. Kurulan bu besihanelerin tamamı kendi yemlerini kendileri hazırlamaktadır. Az sayıda hayvan besleyen besiciler de yemlerinin bir kısmını kendileri hazırlamaya çalışmakta, özellikle yöremizde silaj yem üretimi yaygınlaşmaktadır. Bu durumda yem sektöründe faaliyet gösteren firmaların kendilerini yeni duruma uyum sağlayacak şekilde hazırlaması gerekmektedir. Mevcut tablo incelendiğinde Ege Et ve Çine Yem"de hareket kabiliyetimizin yavaşladığı, hantal yapıdan kurtulunması gerektiği ve kesin olarak kullanılabilir nakit sermaye teminine ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bizler özelleştirmeden yanayız . Süratle özelleştirmenin önü açılmalıdır. Sıcak para bu kuruluşlara girdiğinde bölgeye hatta tüm yurda genişleyip yeni bayilikler kuracak kadar yem üretimi yapılabilir. Onlarca kooperatifimizin yem ihtiyaçları bu tesislerden sağlanabilir. Bu tür çalışma bölgemizin dinamizmini artıracaktır” ifadelerine yer verdi.