alatasaray'da, Samsunspor galibiyeti moralleri yerine getirirken, Teknik Direktör Fatih Terim'in özellikle son yarım saatte oyuna giren Johan Elmander-Sercan Yıldırım ikilisinin uyumundan çok memnun kaldığı öğrenildi.
 
PERFORMANSI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
 
Terim'in, Elmander ve Sercan'a bundan sonraki haftalarda da beraber şans vereceği vurgulandı.
Baros'un hazırlık kampındaki istekli ve çalışkan görüntüsünü lige yansıtamaması ve Büyükşehir maçından sonra Samsunspor karşısında da etkisiz kalarak oyundan alınması Terim'i arayışlara iterken, Elmander ile Sercan'ın önceki günkü performası yüzleri güldürdü. Terim'in, Elmander-Sercan ikilisini, 1996-2000 yıllarda sarı-kırmızılı takımın hücum hattını oluşturan Hakan Şükür ve Arif gibi kullanmak istediği ve yeni ikiliye bu rolün verileceği bildirildi.
 
 
4-4-2 SİSTEMİ
 
Elmander'in, Hakan Şükür gibi hava hakimiyeti ile özellikle kanat akınlarında etkin olacağını düşünen Fatih Terim, İsveçli yıldızın uzaktan şutları ve rakip savunmalara yapacağı presten de yararlanmayı planlıyor. Hakan Şükür'ün yanında yardımcı rolde uzun yıllar büyük başarılara imza atan Arif Erdem'in görevini, benzer özelliklere sahip olan Sercan'a vererek iki oyuncunun birbirini tamamlamasını isteyen Fatih Terim, 4-4-2 sistemine ise kesin bir dönüş yaptı.
Samsunspor maçının ikinci yarısında uygulanan sistemin sonuç vermesini dikkate alan sarı-kırmızılı teknik adam, Karabük deplasmanında takımını 4-4-2 sistemiyle sahaya sürecek.
 
Elmander'in seçimi Sercan
 
Elmander, İsveç basınına yaptığı açıklamada, Samsunspor maçının son bölümlerinde Sercan Yıldırım'la iyi anlaştığını söyledi. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Attığım golden önce Sercan çok güzel bir pas verdi. Gerçekten çok şık bir pastı. Topu önüme aldım, o anda yapmam gereken tek şey şut atmaktı. Sercan oyuna girene kadar 5-10 dakika Baros'la oynadım. Daha sonra Sercan girince 4-4-2'nin ilerisinde birbirimizle iyi bir uyum yakaladık" dedi. İlk golünü attığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Elmander, "Golü attığımda taraftar adeta patladı. Çok güçlü bir duyguydu. Statta inanılmaz bir atmosfer vardı" ifadelerini kullandı.