Volkswagen, tüm dünyada 26 milyondan fazla satılan efsane serisi Golf'ün yeni modeli Golf VI ile oldukça iddialı.

Volkswagen yetkililerinin "şimdiye kadar yaptıklarımız arasındaki en değerli Golf" diye anlattıkları araçta tasarım Sorumlusu Walter de'Silva'nın imzası kendini belli ediyor.

De'Silva yeni model ile ilgili şunları söyledi: Tasarım olarak Golf IV'ü temel aldık, aracın genel hatları sade ve yalın. Yan çizgiler daha düz, önceki modellere göre ön tarafı daha kısa arka tarafı daha uzun olan araba bu sayede daha uzun görünecek. Böylece Golf V'in arkasının bıraktığı uzun bacaklı izlenimini de düzelttik. Kısaca, herşey daha orantılı, daha ahenkli ve daha değerli.

Ayrıca üretim sürecinde yapılan iyileştirme ile araç bin euro daha ucuza mal edilecek.

Tüketim ve atık gaz oranlarını iyileştiren Euro 5 normlarına uygun motorlara iki model eklenecek; yıl sonunda gazlı modeli piyasaya çıkacak Golf VI, 2009'un başında Bluemotion motoruyla yollarda boy gösterecek.

Yeni geliştirilen 1.6 dizel (105 beygir) Bluemotion ile 100 km'de 3,8 litre yakıt harcayacak olan Golf VI, 99 g/km emisyonuyla sınıfının en iyisi olacak.

Yeni Golf'te göze çarpanlar

İlk seride Golf VI' 2.0 TDI 110 Hp dizel motor ile 90 Hp'lik ve 140 Hp'lik dizel motorlar ile 3 sürüm dizel motor kullanacak. Golf VI benzinli motor seçeneklerinde 160 Hp'lik bir TSI bir motor ile 80 Hp, 102 Hp,122 Hp, 160 Hp lik 4 sürüm kullanacak. ( Bu zengin motor seçenekleri elbette her kesimden VW sevenler ile önemli bir satış gücü oluşturacak.)

- Yenilenen, daha kaliteli ve daha şık hale getirilen iç mekan.

- ACC (Adaptive Şasi Kontrol) sürüş özellikleri.

- Otomatik mesafe kontrolü

- Standart 7 adet Airbag.

- Arkada oturan yolcular emniyet kemeri uyarısı.

- Yenilenen baş koruma sistemleri.

- İyileştirilmiş ve güvenliği daha artırılmış elektronik dengeleme programı (ESP)