Buna karşın dizi ekibi ona sahip çıktı ve Basmacı kadroda tutuldu. Çok geçmeden, göz tansiyonu nedeniyle kaybettiği gözlerinden birini geçirdiği ameliyatlar sayesinde belli oranında geri kazandı.
 
Hürriyet'in haberine göre "Süper Baba'nın Selamisi" olarak tanıdığımız Basmacı, bu süre zarfında beş bölüm hiç görmeden, 70'inci bölümden dizinin final bölümüne kadar ise büyük oranda görmeden oynadı. Hem Basmacı'nın oyunculuktaki ustalığı, hem de dizi ekibinin büyük yardımlarıyla başarılı sanatçının bu handikabını 75 bölüm kimse fark etmedi.
 
Hatta Basmacı bu şekilde Süper Baba'nın dışında toplam 20 dizi, yedi reklam ve bir sinema filminde daha oynadı. Ta ki 2000 senesine kadar. Basmacı'nın görmeyen gözündeki renk değişikliği, o dönem 56 yaşında olan sanatçının oyunculuk kariyerine de darbe vurdu.
 
MÜZİĞE YÖNELDİ
 
Sanat hayatı boyunca karşılaştığı güçlükleri anlatan ve gözündeki renk değişikliği yüzünden artık kendisine rol verilmediğini söyleyen Basmacı, 2000 yılından sonra müzik çalışmalarına ağırlık verdi. Aslen baterist olan ancak tüm vurmalı çalgıları çalabilen Basmacı, tiyatroda ise ağırlıklı olarak oyun yazarlığı ve yönetmenliğe soyundu.
 
Türk tiyatrosunun duayenlerinden Aziz Basmacı'nın oğlu olan Yusuf Basmacı şu an "Engelsiz Orkestrası" ritim şefliğini ve "Osmaniye Türk Halk Musikisi Grubu" orkestra şefliğini yürütüyor. Aynı zamanda engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları mizahi yönüyle anlatan tek kişilik bir oyun yazıyor.
 
Basmacı'nın şeflik yaptığı her iki grup, 3 Aralık Engelliler Günü'nde saat 14.00-18.00 arası Osmaniye Atatürk ve Spor Yaşam Köyü'nde konser verecek.
 
Yaptığı çalışmalardan ötürü Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Ve Eğitim Vakfı (ZEREV) tarafından "2010 yılının başarılı sanat emekçisi" ödülüne layık görülen Basmacı'nın en büyük isteği tiyatro veya sinema sahnelerine geri dönerek, geniş kitlelere ulaşmak.