Efes Rotaract Kulübü'nün organizasyonunda Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nde gerçekleştirilen Türkiye Rotaract Konferansı'na Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 500 rotaract ile rotaryen katılıyor. Konferansın açılışında 2440. Bölge 2009-2010. Dönem Bölge Rotaract Temsilcisi Hanzade Tonyalçın, Efes Rotarack Kulübü Dönem Başkanı Ümit Çakmak ve Organizasyon Komitesi Başkanı İrem Eriş birer konuşma yaptı. Hanzade Tonyalçın, Rotaract'ın 18-30 yaş grubu gençlerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu
olduğunu belirterek, "Dünyada Rotaract, 153 ülkede, 513 bölgede, 7 bin 353 kulüp ve 169 bin 119 rotaract ile faaliyet göstermektedir. Türkiye'de Rotaract 98 kulüple ve yaklaşık 2 bin rotaract ile faaliyet göstermektedir. Ege Bölgesi'ni ve Güney Marmara'yı içeren UR 2440. Bölgede Rotaract, yaklaşık 600 rotaract ile faaliyet göstermektedir" dedi.
Alp Limoncuoğlu'nun liderlik eğitimiyle başlayan konferansta, ileri sürüş teknikleri eğitimi ve ralli sporu hakkında Halis Göktuğ Tuncay açıklamalar yaptı. Konferansın bugünkü bölümünde ise konuk konuşmacı olarak ünlü radyo programcısı Gerfi Benveniste (Bay J) katıldı. Radyoculuk, iletişim ve yaptığı program hakkında konuşan Gerfi Benveniste, ayrıca rotaracatlardan gelen soruları da cevaplandırdı.