Erdoğan gezisinin son gününde Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı, Cuma namazını tarihi Alaca Camii’nde kıldı ve caminin yanında bulunan ve onarımı tamamlanan kız Kuran kursunun açılışını yaptı.
 
Erdoğan üniversitede yaptığı konuşmada “Emperyalist güçler arzularından hiçbir zaman vazgeçmiyorlar, vazgeçmeyecekler. Yani ezen ve ezilenler muhakkak olacak. İlk insanla başladı, sonuna kadar devam edecek. Mesele, bunun farkında olmak suretiyle bunu minimize edebilmektir, bu mücadeleyi verebilmektir” dedi.
 
Erdoğan’a Üsküp sokaklarında da büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu. Alaca Camii çıkışında toplanan kalabalık, “Türkiye, Türkiye... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” diye tempo tutu. Bu arada, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Osmanlı Torunları”, “One minute World” pankartları da dikkati çekti. Erdoğan’ın ziyareti Makedon basınında da büyük ilgi gördü. Radyo ve televizyonlar ile gazete ve internet haber siteleri, Başbakan Erdoğan’ın dün Makedonya’daki temaslarını ve Başbakan Nikola Gruevski ile düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarını manşetlere taşıdı. Dnevnik gazetesinin dün “Efendi Erdoğan, Sağlam Kardeş” manşetiyle çıktı. Gazete, haberinde iki ülke başbakanının “keyifli” bir görüşme yaptığını belirterek, Erdoğan’ın Yunanistan ile yaşanan isim krizinde Makedonya’nın yayında yer aldığını duyurdu.