Türkiye Kuvayi Milliye Derneği,Aydın Şubesi geçtiğimiz günlerde Şırnak Beytüşşebap"ta altı gün altı gece süren bir düğünde devletin korucularına dağıtılan kaleşnikof ve M-16 gibi otomatik silahlarla havaya ateş edilmesine tepkisiz kalan devlet büyüklerini kınadı.
Aydın"da resmi geçit törenlerinde kuru sıkı mermi atılmasının dahi yasaklandığına dikkat çeken Aydın Efeleri, uygulanan çiftte standardın giderilmesini istediler. Geçtiğimiz yıl Aydın"ın Kurtuluş Günü olan 7 Eylül"den önce bayramlarda kuru sıkı mermi atması yasaklanan ve o bayramda tüfeklerinin ucuna bağladıkları siyah kurdele ile olayı protesto eden Türkiye Kuvayi Milliye Derneği Aydın Şubesi üyeleri Şırnak"taki düğünden sonra devlet yetkililerinin sessiz kalmamalarını dile getirmek için bundan sonraki ilk bayramdaki törenlere katılmayı düşünmediklerini dile getirdiler.
Aydın"da her resmi bayramın geçit törenlerinin vazgeçilmezi olan Türkiye Kuvayi Milliye Derneği Aydın Şubesinin bir yıl önce geçit törenlerinde havaya kuru sıkı mermi atmalarının yasaklandığını hatırlatan Dernek Başkanı Mustafa Yormaz; “Devlet o düğünleri görmüyor mu? “ diye tepkisin dile getirdi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 6 gün 6 gece süren Süryani düğününde silahların hiç susmayan, koruyuculara verilen binlerce merminin havada uçuşmasına tepkili gösteren Yormaz, “Terör örgütü PKK'ya karşı kullanılan 'Biksi' marka ağır makineli tüfekler, Kaleşnikoflar, Amerikan yapımı M-16'lar ve uzun menzilli Kanas marka tüfeklerle 6 gün 6 gece boyunca onbinlerce mermi sıktı. Evlerin balkonlarından da sürekli havaya ateş açılan düğünde, adeta bir cephanelik harcandı. Bunlara göz yuman devlet bizim milli bayramlarımızda attığımız kimseye zararı olmayan kuru sıkı mermilerden mi rahatsız oldu” dedi.
Oysaki nice yıllardan beri 7 Eylül Kurtuluş Bayramlarını izlemek ve o havayı koklamak için gerek yurt dişından gerekse yurt içinden yüzlerce kişinin Aydın"a geldiğini hatırlatan Yormaz, “Aydınlılar tatil ve izinlerini o tarihlere denk getirip hep beraber kurtuluş heyecanını yaşamak ve kutlamak için Aydına gelmektedirler. Ne yazık ki bir takım zihniyetler yeni yetişen gençlerimizi yozlaştırıp kendi kültürü ve geleneklerinden uzaklaştırmak istemektedirler. İşte bunlara yeklilerin bir kez daha gözden geçirmelerini istiyoruz” diye konuştu.