1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında düzenlenen deprem tatbikatında senaryo gereği yaralı öğrenciler binadan tahliye edilirken, tatbikat başarılı ile sona erdi. 
Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda temsili deprem sonrası arama, kurtarma ve tahliye tatbikatına Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Aydın AFAD İl Müdürü Ramazan Harman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri, UMKE, , Kızılay, AKUT, UMUT, TRAC Aydın Şubesi, Kavaklı Lisesi Arama Kurtarma Ekibi’nin koordineli çalışması ile yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. 108 personel 18 aracın katıldığı tatbikatta senaryo gereği 6.5 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Sınıfta derste olan öğrenciler ilk çalan siren ile sıraların altına saklanırken, ikinci siren ile birlikte okulu koşarak tahliye ettiler. Dışarıda sıra olan sınıflarda sayım yapılırken, eksik olan öğrenciler belirlendi. Daha sonra yetkililere haber verilerek yardım istendi. Daha sonra okula gelen ekipler öğrencileri mahsur kaldıkları yerden kurtardılar.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ramazan Harman, bu tatbikatlarla amaçlarının Aydın’daki arama kurtarma ekiplerinin ortak çalışma pratiğini geliştirmek ve olaylara hızlı ve organize bir şekilde müdahele etmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Harman, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak Afete Hazır Türkiye Projesiş kapsamında eğitim faaliyetlerimizde devam etmektedir. Bu eğitimlerideki amacımız ülkemizde bir afet bilinci oluşturmaktır. Bu kapsamda afete hazır okul afete hazır işyeri ve afete hazır birey eğitimlerimiz devam etmektedir. Doğal tehlikelerin ülkemizin bir gerçeği olduğunun bilinciyle önceden hazırlanarak afet ve acil durumlarda bilinçli ve planlı hareket etmeliyiz” dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın ilinin birinci derece deprem bölgesi olduğunu söyledi. Günay, “Bugün burada gerçekleştireceğimiz tatbikatı oyun gibi görmeyin. Eğer gerçekten doğal afet meydana gelseydi, neler yapacaktık size onu göstermeye çalışacağız. Maalesef olduktan sonra eksikliklerimiz görüp keşke yapmasaydık sözlerini söylememek için bunları yapıyoruz. Öğrenciler sizin bu yaşlarda depremde ne yapmamız gerektiğini anlayabilmeniz için özellikle ilkokulu seçtik. Birazdan depremde neler yaşanıyorsa onları hissedeceksiniz. Ne yapmanız gerektiğini size anlatıp kendinizi nasıl koruyacağınızı öğreteceğiz. Depremler hep olacak. depremlerin bize zarar vermemesini sağlayabilmemiz için adımları atacağız. Depremde nasıl davranmamız gerektiğini tespit edeceğiz. Depreme dayanıklı binaları yapacağız. Depremlerin bizi artık öldürmemesini sağlayacağız” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170306aw001710_01.jpg20170306aw001710_04.jpg20170306aw001710_07.jpg