Aydın Kültür Merkezi Salonu’nda TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Özgür Demirhan yönetimindeki koro yurdun değişik yörelerinden ezgiler seslendirdi.

Şef Özgür Demirhan eşliğinde TRT İstanbul Türk Halk Müziği Sanatçısı Eylem Taşyürek, solo olarak Ortaanadolu yöresinden ezgileri seslendirirken, TRT İstanbul Türk Halk Müziği Sanatçısı Halik Güçoğlu’da yurdun değişik yörelerinden derlenen ezgilerle salondaki konukların da eşlik etmesiyle coşkulu anlar yaşandı.

Yöre sanatçıları, Esra Özdemir, Jiyan Sakman, Şengül Polat, Berna Güner ve Burak Birvar‘da solo olarak yöre türkülerini seslendirerek sahnede efelerin de değişik figürlerle yer almasıyla yüreğimizdeki ezgiler konserine renk kattılar.

Aydın’da ikincisi düzenlenen “Yüreğimizden Ezgiler” konserinde sahne alan koro ve çalgı ekibinin tamamen yöre vatandaşlarından oluştuğunu ifade eden Şef Özgür Demirhan, ezgiler belirlenerek günler önceden provaların yapıldığını ve amaçlarının 81 ilde Türk Halk Müziğine gönül veren yöre vatandaşların eşliğinde konserler sunarak kaybolmaya yüz tutmuş değerli türküleri de gön ışığına çıkarmak olduğunu belirtti.

PROTOKOLA AYRILAN KOLTUKLAR BOŞ KALDI

Efelerde günler önce afiş ve davetiyelerle “Yüreğimizden Ezgiler” konserin verileceği bildirilmesine rağmen Efeler İlçesi Protokolü’nden katılım olmaması vatandaşların tepkisine yol açtı.
Konserde koltukların tamamen dolduğu ve vatandaşların bir kısmı koridorlarda ayakta konseri izlerken, konser boyunca protokol için ayrılan ön tarafta “Protokol’e ait” ibaresi yazılan koltuklar boş kaldı.

1-(1)-(custom)-001.jpg

1-(2)-(custom)-001.jpg