Efeler Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan Ağustos ayı ilk oturumunda 10 gündem dışı olmak üzere toplam 16 madde görüşülerek komisyonlara havale edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Özakcan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barışın önemine dair bir konuşma yaparak Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Dünya’da Sulh’ sözünün her zaman prensip alınması gerektiğini ifade etti. Özakcan, daha sonra gündem maddelerini görüşmek üzere oturumu açtı.

Gündemin 4. maddesi olan ve Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet mini loaderin (yükleyicinin) Devlet Malzeme Ofisi’nden KDV ödemeden alınması hususunda oy birliği ile karar alınarak plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesi olan Aydın Engelliler Spor Kulübü’nün Bulgaristan’ın Varna Kentinde yapılacak olan Balkan Turnuvasına katılmak için 23-30 Eylül tarihleri arasında Efeler Belediyesi’nden araç tahsinin sağlanması da oy birliğiyle kabul edilerek plan bütçe komisyonuna havale edildi.

YENİ YAPILACAK DEMİRYOLU İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU
Aydın merkezi içinden geçen demiryolunun Aydın dışına taşınarak mevcut demiryoluna ikinci bir hat daha yapılması ile olarak konunun takibini yapmak üzere ve demiryolu ile ilgili olarak yapılacak çalışmalarda her parti grubundan ikişer kişi olmak üzere bir komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyonda CHP grubundan Fikri Aydın, Hakkı Gümüş; AK Parti Grubundan Ahmet Ünveren, Rıza Posacı ve MHP grubundan Ertuğrul Özdemir ile Afşin Burak Öztürk yer aldı.

EFELER BELEDİYESİ’NİN RESMİ SİTESİ AKTİFLEŞTİ
Toplantı sonunda Efeler Belediyesi’nin resmi internet sitesinin son haliyle ilgili olarak Başkan Özakcan tarafından bilgi verildi ve sitenin son hali sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine gösterimi yapıldı. Sitenin güncellemelerinin ve içerik eklemelerinin devam ettiğini belirten Özakcan, site üzerinden borç sorgulama ve önümüzdeki günlerde de ödeme işlemlerinin yapılabileceğini ifade etti. Başkan Özakcan, internet üzerinden tıkla konuş özelliği ile telefona gerek duymadan belediyenin çağrı merkezine ücretsiz ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg