MHP’li bu 6 isim ise, ‘Alnımız açık, başımız dik. İstifa etmeyeceğiz’ açıklaması yaparak sitenin çağrısına rest çekmişti. O site dün Mehmet Ekici’ye ait skandal görüntüleri yayınladı ve 6 isim peş peşe adaylıktan ve MHP’deki görevlerinden istifa etti
 
Kaset skandallarıyla sarsılan MHP’ye bir darbe daha. Farklı Ülkücüler adlı internet sitesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin bir kadınla uygunsuz görüntülerini yayınladı. Daha önce MHP yönetiminde bulunan 4 isimden sonra MHP’li 6 isim daha istifa etti. Böylece MHP Başkanlık Divanı üyesi 9 isim istifa etmiş oldu.
 
MHP’Lİ EKİCİ’NİN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Ellerinde ne varsa yayınlasınlar” restine Farklı Ülkücüler’den cevap geldi. http://1farkliulkuculuk.wordpress.com sitesi, daha önce kaseti olduğunu açıkladıkları altı isimden birisi olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin bir kadınla uygunsuz görüntülerini Twitter’dan paylaştı. Ekici’ye ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntüler PİSLİK 5 adıyla internete düştü. Görüntülerde, Ekici ile emekli bir ilköğretim öğretmeni arasında uygunsuz görüntüler yer alıyor.
 
“BAŞKA ÇIKAR YOL BIRAKMADINIZ”
 
Sitede “Bayrağı lekelemeyin” diye başlayan açıklamada, Bahçeli’nin aylar önce uyarıldığı ancak hiçbir adım atılmadığı görülünce yayınlara başlandığı belirtildi. Bahçeli’nin 4 ismi istifa ettirerek temizlediği belirtilen açıklamada, “Bir anda U dönüşü yaparak kendisine biat etmiş A takımına sahip çıktı ve kendisi de pisliğin içine düştü. Maalesef bize başka bir çıkar yol bırakmayan, MHP’ye ve davamıza gelecek zararı umursamayan ve tek dertleri menfaat temin ettikleri koltuklarını korumak olan bu işgal çetesinin ve elebaşının inadı yüzünden yayınlarımıza devam ediyoruz” denildi.
 
“İSTİFA EDERSENİZ YAYINLAMAYIZ”
 
İsmi geçen diğer 5 ismin de partiyi yıpratmamak için istifa etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelerle uyarıldı: “İsmi geçen diğer 5 kişi, partimizi ve camiamızı daha fazla yıpratmak istemiyorlarsa başkanlık divanından, milletvekilliği adaylığından ve partimizden istifa etmek zorundadırlar. İstifa edenlerin görüntülerini yayınlamayacağımızı ‘mukaddesatımız üzerine yemin ederek’ tekrar partimize ve kamuoyuna ilan ediyoruz.”
 
6 İSİM İSTİFA ETTİ
 
Ekici’nin kasetinin yayınlanmaya başlamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekilliği adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Çakır’ın ardından Mehmet Ekici de görüntüleri yayınlandıktan sonra istifa ettiğini açıkladı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Mehmet Taytak, Ümit Şafak ve Deniz Bölükbaşı da istifa etti.
 
GÖZLER BAHÇELİ’DE
 
Peş peşe gelen kaset skandalları ile sarsılan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ne yapacağı merak konusu oldu. MHP yönetimindeki 15 isimden 10 ismin uygunsuz görüntüler içerisinde olduğunun ortaya çıkması üzerine gözler, bu isimleri yönetime alan Bahçeli’ye çevrildi.
 
Görüntülerin yayınlanacağının duyurulmasından sonra Bahçeli, “Kim elinde ne varsa yayınlasın” diye rest çekmişti.
 
TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK
 
Seks kasetleri yüzünden başkanlık divanı üyelerinden 9 isim ve İstanbul eski il başkanıyla birlikte 10 ismin istifa etmesi Türk siyasi tarihinde ilk olarak nitelendiriliyor. İşte o isimler:
 
Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, İhsan Barutçu, Osman Çakır, Mehmet Ekici. Cihan Paçacı, Mehmet Taytak, Ümit Şafak ve Deniz Bölükbaşı.
 
EKİCİ: SAVAŞIM ŞİMDİ BAŞLIYOR
 
Genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, yaptığı açıklamada, “Milletimden özür diliyorum, savaşım şimdi başlıyor” dedi.
 
BÖLÜKBAŞI’NIN İSTİFA YORUMU
 
Kaseti yayınlanmadan MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Deniz Bölükbaşı, skandalla ilgili Hükümet’i suçladı. İstifasıyla ilgili Bölükbaşı, “AK Parti kaynaklı siyasi suikastın maşası olan internet sitesi şahsımı hedef alan iddiaları ortaya atmıştır” dedi. Bölükbaşı, 12 Haziran seçimleri öncesinde MHP’nin içine çekileceği bir tartışmanın içinde olmamak için partisindeki görevinden ve milletvekili adaylığından çekildiğini belirtti.
 
BAHÇELİ’DEN İLK YORUM: MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR
 
Bahçeli’nin istifalara ilişkin ilk yorumu, “Anlaşılıyor ki devlet yok, iyi ki millet var; ona gidiyorum. Bu insanların şahsiyetiyle uğraşmak doğru değil. Bunlar toplumda çevreleri olan insanlar. Partiyi rahatlatmak için istifa ettiler. Biz mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde oldu.
 
BAHÇELİ’Yİ BEKLEMEDİLER
 
İlk istifa eden MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı’nın istifa öncesinde Bahçeli ile bir telefon görüşmesi yaptığı, Bahçeli’nin ‘Biraz bekleyin’ demesine rağmen istifa ettiği öğrenildi.
 
TİB İNCELEME BAŞLATTI
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), MHP’li Ekici’ye ait görüntülerin internet sitelerinde yayınlandığı ihbarı üzerine inceleme başlattı. TİB, gelen bir ihbar üzerine MHP’li milletvekili adayının görüntülerinin internet sitelerinde yayınlanmasının engellenmesi için inceleme başlattı. Söz konusu siteye erişim yasağı konuyduğu bildirildi.
 
BAYKAL’DAN MHP’YE DESTEK
 
Kendisi de kaseti çıktığı için genel başkanlığından istifa etmek zorunda kalan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP’deki kaset skandalları ve istifaları için hükümeti suçladı. Baykal, “Seçmeni kaset etkilemez. Bu MHP’yi bitirme komplosudur, amaçları Anayasa’yı tek başlarına yapmak. Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluk belki Parlamento’da elde edilebilir diye umut ediliyor. Böyle elde edilmiş bir Parlamento çoğunluğuyla yapılacak bir Anayasa’nın ahlaki, siyasi, demokratik içeriğiyle ilgili daha başlangıçta nasıl bir iflasın ortaya çıktığına da dikkatinizi çekmek istiyorum” dedi.
 
MHP, CHP VE AK PARTİLİLER ARASINDA GERGİNLİK
 
MHP, CHP ve AK Partililerin katıldığı Başkent Ankara Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi açılışında gerginlik yaşandı. Yenimahalle’de federasyonun genel merkez binasının açılışında kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Haluk İpek’in konuşması sırasında, MHP ve CHP’li bir grup, laf atarak konuşmayı engellemeye çalıştı. Partililer arasında çıkan arbedenin ardından İpek, konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.
 
Bahçeli: MHP’de Gülen’e sevgi giderek azalıyor
 
Partide yaşanan son kaset depreminin öncesinde önceki gece CNN Türk’te Liderler Zirvesi programına katılan MHP Genel Başkanı, son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi.
 
İktidarı, cemaatleri ve terör odaklarını suçlayan Bahçeli, şunları söyledi; “MHP, hiçbir şart altında, hiçbir tehdidi kabul etmeyen önemli bir siyasi kuruluştur. Böyle tehditleri de hiçbir zaman karşılıksız bırakmaz... Olayları milletimiz çok yakından takip ediyor. Böyle bir durum karşısında biz önce Allah’a sığınıyoruz sonra milletimize güveniyoruz. Kamuoyuna mal olur, MHP’yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortam olursa gereği ne ise yapılır. 4 arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları göz ardı edecek durumda değiliz.
 
Milliyetçi, ülkücü hareketin mensuplarının sayın Fethullah Gülen beye sevgi ve saygısı giderek azalıyor... Eğer Türkiye’de şu an için her kaos, her kuralsızlık, her yasadışı olayların tartışmasında bir cemaat ismi geçiyorsa, bu cemaatin bu zan ve töhmetten kendisini kurtarması lazım... Birileri MHP’yi ele geçirmeye çalışıyordu, şimdi ise birileri MHP’yi devşirmeye çalışıyor. Hepsinin de farklı amaçları var... MHP’nin şu andaki ortamda etkisizleştirilmesi, itibarsızlaştırılması ve meclis dışında kalması gerekiyor bunlara göre. Bunu bir eşkenar üçgen olarak tanımlıyorum şu an için. Bir köşede sayın Başbakan, öbür köşesinde Fethullah Gülen, öbür köşesinde ise İmralı’da yatan. Bu kadar açık. Bunu algılamayacak kadar MHP, dilsiz, kör, sağır değil...”
 
TEPKİ YAĞIYOR
 
Bahçeli’ye kurultayı topla ve istifa et çağrısı
 
MHP’de patlak veren kaset skandalı, parti tabanı ve Ülkücü camiada şok etkisine neden oldu.
 
Akit’e konuşan eski MHP’liler ve Ülkücüler, Bahçeli’den Kurultay’ı toplamasını istedi. Akit’e konuşan Adıyaman Ülkü Ocakları eski Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “Sayın Devlet Bahçeli, süratle Kurultay kararı almalıdır. Böyle ahlaksızlığa batmış bir ekibin başında bulunduğu için Kurultay’da aday olmamalıdır. MHP ve Ülkücü hareket kimsenin babasının tapulu malı değildir.
 
Kurultay’a gidilmesi MHP’ye yapılacak en büyük hizmettir” dedi.
 
“ÜLKÜCÜLER PARTİLERİNE SAHİP ÇIKACAK”
 
MHP eski Genel Başkan adayı Hakkı Şafak Ses, Bahçeli’nin seçim öncesinde 12 Haziran sonrasında yapılacak olan Kongre tarihini açıklaması gerektiğini söyledi. Ses, “Olağanüstü Kongre seçimden sonra toplanmalıdır. Bu kongrede Ülkücüler partilerine sahip çıkacaktır. Artık bu işini tadı kaçtı. Ülkücüleri itibarsızlaştırma projesi haline geldi. Bu yanlışların faturası tüm camiaya ödettirilemez. Tüm camia bir tutulamaz” diye konuştu.
 
“BAHÇELİ İSTİFA ETMELİ, BİR DAHA ADAY OLMAMALI”
 
MHP eski Milletvekili Hakkı Duran ise Bahçeli’nin Türkeş’in yerini dolduramadığını belirterek, Olağanüstü Kongre’ye gidilmesi gerektiğini söyledi. Duran, şunları söyledi: “Sayın Devlet Bahçeli, partisindeki ağırlıkları atarak kurtulamaz. Bu kadar isim böyle pislikleri içerisinde iken kendisi de istifa etmeden temizlenemez. MHP’ye oy verenler arasında bu kadar günaha bulaşmış insan olduğunu düşünmüyorum. Parti en kısa sürede kongreye gitmeli ve gerçek ülkücüler yönetime gelmelidir. Bahçeli ve adamları aday olmamalıdır.”
 
“MHP, MİLLET İÇİN SİYASET YAPMALI”
 
Manisa Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat Sancak ise MHP’nin millet için siyaset yapan bir parti haline gelmesi gerektiğini söyledi. Sancak, “MHP, bazı güç odakları için değil, Türk milletinin yüce menfaatleri için siyaset yapmalıdır. Seçimlerden sonra ne olursa olsun Sayın Bahçeli, Olağanüstü Kongre’ye gitmelidir. Parti içi demokrasinin olacağı bir kongre olmalıdır. Tabandan yetişmiş ülkücüler göreve gelmelidir” diye konuştu.
 
“YAZIKLAR OLSUN”
 
Konya Ülkü Ocakları eski Başkanı Hasan Kıvrak ise uğrunda şehitler verilen bir davanın perişan edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Önce tavanı değiştirdiler, şimdi de tabanı değiştirmeye çalışıyorlar. Yazıklar olsun bunlara. Türk milletinin istikbali için bel bağladığı bir hareketi heba ettiler. Yok ettiler. Bu nedenle ülkücüler kendi yönlerini kendileri çizmelidir.”
 
YABANCI AJANSLAR
 
İstifalar, yabancı ajanslar tarafından flaş haber olarak duyuruldu. Reuters haber ajansı gelişmeleri, “Seçim öncesinde gelen istifalar Türkiye’nin merkez sağ partisini derinden sarstı” başlığıyla verdi. Reuters, MHP’nin parlamentodaki yerini korumak için yüzde 10 barajını geçmesinin tam olarak belli olmadığını ifade etti. AP haber ajansı ise, yaşanan gelişmeleri “MHP’de video skandalı” başlığıyla verdi.
 
MHP KADIN KOLLARI: KOMPLO
 
MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, bazı MHP’ilerle ilgili “kaset iddiaları” konusunda, “Bu, MHP’ye ve Türkiye’nin birliğine karşı yapılan komplodur” dedi. Şenel, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada, partisinin kadına en fazla değer veren parti olduğunu savunarak, “Hiçbir partinin kadınların rahatça faaliyetlerini sürdürebilmesi için böyle seçim büroları yok. Bunu söylerken haremlik-selamlık mantığı ile bakmıyoruz. Türk kültüründe kadın-erkek arasında bir ayırım yok. Takdir edersiniz ki kadınların kendi lisanlarıyla konuşmaları farklı, beylerin siyasi hayatta konuştukları biraz daha sert söylemlerdir” diye konuştu. Şahin, “MHP içerisinde Ülkücülüğe yakışmayanlar nerede duracaklarını bilecek” dedi.
 
yenniakit