Meslek yaşamlarına yön verme arifesindeki gençleri, alanında uzman isimlerle öğrencileri bir araya getiren Küçük İstanbul Buluşmaları"nın konuğu Yelşilçam"ın unutulmaz jönü, siyasetçi ve akademisyen Ediz Hun oldu. Hun, meslekteki deneyimlerini ve Yeşilçam"ı bırakıp akademisyenliğe uzanan süreci öğrencilerle paylaştı.

Yarının başarılı bireylerini yetiştirmek amacıyla Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Küçük İstanbul Buluşmaları" Yeşilçam"ın unutulmaz jönü Ediz Hun"u ağırladı. Hun"un mesleki yaşamındaki tecrübe ve başarılarını anlattığı söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi"nde gerçekleştirilen programa Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, okul müdürleri, lise öğrencileri ile öğretmenler katıldı. Söyleşi öncesi Ediz Hun, kendisi için hazırlanan sunumu beğeniyle izledi.

BAŞARIDA EĞİTİM ŞART

Söyleşisine Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca"ya teşekkür ederek başlayan ünlü aktör, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Hun, “Sizler, Türkiye"nin geleceğisiniz, başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor, hayatı ciddiye almanız gerekiyor, hayatta hiçbir şey için geç kalmadan ilerleyin, bunun tek yolu eğitimden geçer. Eğitim hayatınızı tamamlayın ve en az iki dil sahibi olun.” diyerek öğrencilere başarıya giden yolun tarifini verdi.

DOĞAYA SAHİP ÇIKILMALI

Sinemaya adım attığı yılları ve oyunculuk deneyimlerini de öğrencilerle paylaşan Yeşilçam"ın unutulmaz jönü, 60"lı yıllarda sinema kalıbından çıkıp farklı bir yapıya büründüğü için oyunculuktan çekilmek zorunda kaldığını ifade etti. Akademik hayatını Norveç"te tamamladığını dile getiren ünlü oyuncu çevre ve doğa bilimi ile ilgili çalışmalarını da anlattı. Ediz Hun, gençlerin çevre temizliği konusunda yetişkinlerden daha titiz olduğunun altını çizerek “Tüm canlıları sevin, doğa tahrip olursa yaşam mümkün olmaz” diyerek doğanın önemine dikkat çekti.

FİLM KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ

Hun, söyleşi sırasında öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Ünlü jön, günümüz dizilerini nasıl bulduğuna yönelik soruya, “Çağın dizi ve filmlerini olumlu bulmuyorum. 1966"da yaprak dökümünü biz 28 günde çekmiştik. Günümüzde bu yapımı çok uzattılar, oyunculara saygım sonsuz ancak sanat daha önemli. Avrupa"da dizi kültürü çok daha farklı. Onlar belirli bir düzen içerisinde çok daha iyi yapıyorlar. Artık bizim de çok kaliteli yapımlar çıkarabilmemiz lazım” cevabını verdi.

VARLIK SEBEBİMİZ SİZLERSİNİZ

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, usta oyuncunun karşısında heyecanlandığını dile getirerek katılımlarından dolayı Ediz Hun'a plaket verdi. Ardından sahneye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca öğrencilere seslenerek “Varlık sebebimiz sizlersiniz. Bu programların tamamı sizlerin daha donanımlı bir hale gelmeniz amacıyla yapılıyor. Bu açıdan eğitim camiamıza vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.” diyerek Ediz Hun"a çiçek verdi. Ediz Hun, kendisine verilen çiçeği programın sunucusuna vererek, ona küçük bir jest yaptı.