Söke Belediyesi ve Beşparmak Dergisi işbirliği ile bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Söke Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri başladı. Prof. Dr. Afşar Timuçin'in onur konuğu olduğu Söke 4. Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinliklerinde birçok ünlü yazar ve sanatçı yer alacak.
Bugün Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür salonunda başlayan etkinlikler zinciri, 2 Kasım Cuma günü son bulacak. Etkinliklerin açılış töreninde ve ilk oturumunda Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sabiha Işık, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
4. Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nin açılış töreninde konuşan Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç, etkinliklerin amacını, “Türk öykü ve şiirlerini, edebiyatçı ve kültür ustalarını ülke çapında insanlara tanıtmak, bu tür etkinliklere öykü yazarlığı ve şairlik bağlamında özellik kazandırmak ve Türk edebiyatının yerel adlarına sahip çıkmaya çaba göstermek” olarak açıkladı.
4. Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinlikleri açılış töreni sonrasında Mehmet Aydın'ın konuşmacı olarak yer aldığı “Cumhuriyetin kazanımları ve duyarlılıklarımız” konulu konferans ile start aldı
2 Kasım 2007 Cuma gününe kadar devam edecek olan Söke 4. Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinliklerinde Yard. Doç Dr. Tülay Akkoyun, Zeynep Aliye, Yusuf Aslan, Talat Avcı, Mehmet Aydın, Necati Çakıcı, Prof Dr. Anıl Çeçen, İlhan Doğruyol, Selim Esen, Sultan Su Esen, Mehmet Genç, Bülent Gürdal, Kemal Gündüzalp, Burhan Günel, Yard. Doç. Dr. Şükran Kara, Zeki Muslu, Elem Oruç, Belma Özgün, Mucize Özünal, Mustafa Pamukçu, Tahsin Şimşek, Ahmet Uysal, Zehra Ünüvar, Halim Yazıcı ve Hüseyin Yurttaş yer alacak.