TEB: "SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ'NÜ TEK TARAFLI FESHEDECEĞİNİ BİLDİRMİŞTİR"

Türk Eczacılar Birliği (TEB), Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bugün itibariyle Türk Eczacılar Birliği ile 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü'nü tek taraflı feshedeceğini bildirdiğini belirterek, "Sözleşme bugün itibariyle fesih edilmemiş, Fesih edileceği ihtaren bildirilmiştir" denildi.

TEB'den SGK'nın sözleşme feshi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "SGK, bugün itibariyle Türk Eczacılar Birliği ile 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı İlaç Alım Protokolü'nü tek taraflı feshedeceğini bildirmiştir. Sözleşme bugün itibariyle fesih edilmemiş, Fesih edileceği ihtaren bildirilmiştir. Fesih tarihi 16 Ocak 2010 olacaktır. Bu süre içinde hastalarımız eczanelerimizden ilaç almaya devam edebilecektir" açıklamasında bulunuldu.

TEB açıklamasında, SGK tarafından tüm eczanelerin sözleşmesinin feshedileceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"SGK bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, bazı eczanelerin değil, tüm eczanelerin sözleşmesini feshedecektir. Çünkü eczacı adına sözleşme yapma yetkisine sahip olan TEB ile yaptığı İlaç Alım Sözleşmesi'ni feshetmiştir.

16 Ocak 2009 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde, çok açıktır ki vatandaşın ilaca ulaşmamasının sorumlusu biz olmayacağız."

Açıklamada ayrıca, TEB Merkez Heyeti'nin bu konuyu değerlendirmek üzere toplantı halinde olduğu, konu ile ilgili açıklamanın da yarın saat 10.00'da yapılacağı duyuruldu.