Aydın Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kozalı, 1 Şubat tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu ile 2009 İlaç Alım Protokolünün imzalanmaması durumunda bu tarihten sonra vatandaşların serbest eczanelerden TC kimlik numaraları ve karneleri ile ilaç alamayacaklarını belirtti.
Başkan Salih Kozalı"nın yanı sıra Aydın Eczacılar Odası yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında anlaşma olmaması halinde her ilacın parasının fiş veya fatura karşılığı tahsil edileceğini belirten Salih Kozalı “ Bu sözleşmesizlik döneminin sorumlusu Türk Eczacılar Birliği değildir. Biz taleplerimizin karşılanmasını , SGK ile birlikte uzlaşı içinde 2009 İlaç Alım Protokolünün imzalanmasını istiyoruz. Ortada bir sözleşme olmada, bir tarafın diğer bir tarafa hizmet sunmasının imkanı yoktur” dedi.
Türk Eczacılar Birliğinin sorunun çözümü için uzun süredir Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK ile görüşmelerinde bir çok adım attığını söyleyen Kozalı “ Çözüm sürekli bir tarafın fedakarlığı üzerine inşa edilmez. Sürekli bizim haklı olduğumuzu ifade edip, hiçbir şey yapmayanlar sözleşmesizlik dönemine geçiş sürecini de hızlandırmışlardır. Biz taleplerimizin 1 Şubat 2009 tarihinde başlayacak sözleşmesizlik dönemine kadar karşılanması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı düzenlediği basın toplantısında İsrail"in Gazze şeridine düzenlediği insanlık dışı saldırıyı da kınayarak Türk Eczacılar Birliği olarak Kızılay ile görüştüklerini insani yardım anlamında Filistin halkının yaralarının sarılmasına destek olabileceklerini de sözlerine ekledi.