Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, bitkisel içerikli ürünlerin satışındaki artışa dikkati çekerek, ''Çok ciddi sağlık sorunları ve hatta ölümle sonuçlanabilecek vakaların yaşanmaması için sürece bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir'' uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, son zamanlarda bitkisel içerikli ürünlerin ''hiçbir zararı yokmuş gibi'' algılanması sebebiyle kullanımında ciddi bir artış görüldüğü ifade edildi.

Kitle iletişim araçlarının insanları yanlış bilgilendirmesi ve bazı sorumsuz şahsiyetlerin kar amacı güderek halkın iyi niyetini kendi menfaatleri doğrultusunda şuursuzca kullanmasının talebi artırdığı kaydedilen açıklamada, ''Bu gibi kişilerin tanıtımını yaptığı ürünlere, 'gıda takviyesi ürün' olarak onay alınmakta, daha sonra bu ürünler 'çeşitli hastalıklara iyi geliyor' ibaresi ile kontrolsüz bir şekilde satışa sunulmaktadır. Çok ciddi sağlık sorunları ve hatta ölümle sonuçlanabilecek vakaların yaşanmaması için sürece bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, internet ortamından ya da merdiven altı üretim yapan yerlerden temin edilen bu tür ürünlerin kullanımının güvenilir olmadığı ve dolayısıyla halkın sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiği vurgulandı.

Hastaların hayati önem taşıyan bir hastalığa yönelik olduğu iddiasıyla tanıtılan bir ürünü, doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığı olmadan kullanıldığına işaret edilen açıklamada,''Bu bitkisel ürünlerin, ticari kar amacı güden sitelerden temin edilmesi son derece tehlikeli ve sakıncalıdır'' uyarısı yapıldı.