Söz konusu protokolün imzalanmaması halinde çeşitli sıkıntıların ortaya çıkabileceğine işaret eden Didimli eczacılar, tarafların biran önce anlaşma sağlamasını istedi.
1 Şubat 2009 tarihine kadar İlaç alım protokolünün imzalanmaması durumunda vatandaşların sağlık karneleri ve kimlik numaraları ile ilaç alamayacaklarına dikkat çeken eczacı Mehmet Soysalan, devletin ilaçların geri ödemelerini vatandaşa yapacağını belirterek; “Sözleşme 31 Aralık 2008 tarihi ile zaten bitmişti, ancak var olan sözleşme döneminde de bakanlık ve kurum hiçbir zaman sözleşme maddelerine uymadı. Sözleşmenin imzalandığı günden itibaren eczacılar olarak rahatsızlık veren bir dönem yaşadık. Sözleşme hükümleri Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yerine getirilmedi. Bakanlıkta tavize alışkın olduğu için sırtımıza yüklenmeye çalışıyor” dedi.
Sözleşmenin imzalanmaması halinde sıkıntıyı daha çok vatandaşın çekeceğini iddia eden eczacı Mehmet Duran da, “Bu yüzden vatandaşlar telaş içerisinde şimdiden ilaç stokluyor. Sözleşme maddelerinin ucu açıktı bu yüzden geçtiğimiz yıllarda TEB'in isteklerini yerine getiren bir yaklaşım sergilenmedi. Bakanlık ve SGK'ya 16 Ocak'a kadar süre tanındı, 1 Şubat tarihinden önce belirlenecek. TEB'in yasal söz hakkı devre dışı bırakılarak zincir eczanelere kapı aralanmak isteniyor. Birlik olmadan hak savunmak daha zorlaşır” diye konuştu.