Eczacılar, şeker ölçüm çubuklarına vatandaşın fark ödememe uygulamasına bir dava daha açtı. Davaya gerekçe olarak, depolardan tanesi 60-70 kuruşu alınan çubuklara vatandaşın 32 kuruş ödemesi gösterildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) vatandaşların şeker ölçüm çubuklarına sadece 32 kuruş ödemesinin eczacıları mağdur edeceğini düşünen Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, şeker ölçüm çubuklarının tanesini depolardan 60-70 kuruşa alabilen eczacıların aradaki farkı almaması yönündeki dayatmasına karşı olduklarını belirtti. Sendika olarak Danıştay'da dava açtıklarını kaydeden Saydan, "Kan şekeri ölçüm çubukları ve kan şekeri ölçüm cihazları, sözleşmeli eczanelerden temin edilecektir. Eczaneler kan şekeri ölçüm cihazları için fark alabilir, ancak kan şekeri ölçüm çubukları için fark alamaz." şeklindeki ifadenin iptali istediklerine işaret etti.

TEİS Başkanı Saydan açılan dava ile ilgili olarak, "SGK'nın 5 Ocak'tan bu yana şeker ölçüm çubuklarında ortaya çıkardığı kaosun faturasını eczacıya ödetmesine ve halkımızı yanıltmasına izin vermeyeceğiz. Eczacıların diyabetli hastalarla karşı karşıya getirilmesini engellemek ve 10 milyon diyabetli hastamızın mağduriyetini gidermek için bu davayı açtık. En kısa zamanda yüksek yargının gerekeni yapacağına inanıyoruz." dedi