Önemli bir marka gücüne ulaşan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, bugün 6'ncı sırada olduğu Avrupa'da ilk 3'e girmek için özellikle Rusya, Çin ve Hindistan gibi pazarlarda atağa geçecek. Eczacıbaşı Holding Yapı Ürünleri Grubu, Vitra, Burgbad, Engers, Artema gibi markalarıyla sektörün en önemli fuarlarından olan ISH'ye çıkarma yaptı.

Bu amaçla bir basın toplantısı düzenleyen Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, 1985'te 20 metrekare ile yer aldıkları fuarda, bu yıl sadece Vitra ve Burgbad'ın 1350 metrekareye ulaştığını vurguladı.

800 milyon euro ciro

Avrupa'da çok önemli bir oyuncu haline geldiklerini belirten Onanç, 2010 itibariyle 800 milyon euro ciro ve 1600'ü yurtdışında 4 bin 900 çalışana ulaştıklarını söyledi. 2.1 milyar euro ciro elde eden Eczacıbaşı Topluluğu içinde güçlü bir yere sahip olduklarını belirten Onanç, sektörlerinde Avrupa'da 6'ıncı sıraya çıktıklarını ifade etti. Hedeflerinin, 3 yıllık stratejik planla ilk 3 şirket arasına girmek olduğunu da açıklayan Onanç, şu bilgileri verdi:

50 mağazaya çıkacak

"Öncelikle, bu hedef için 1 milyar euro ciroyu aşmalıyız. Bu amaçla da mevcutların yanında yeni stratejik pazarlarda kendi markamızla ya da satın alacağımız tanınmış markalarla üretime geçeceğiz. Bu tür pazarlar arasında, Çin, Hindistan, İtalya, Doğu Avrupa, İskandinav ülkeleri, Kuzey Amerika da var. Hindistan'da önemli yol aldık. Orada Rusya benzeri büyüyeceğiz. Kendi markalarımızla büyüdüğümüz Rusya'da hem fabrika hem mağaza açıyoruz. Bugün 4 olan mağaza sayısı 5 yılda 50'ye çıkacak." Onanç, ayrıca alınan yabancı markaların ciroyu yüzde 100 büyüttüğünü, yine bu markaların Türkiye'deki üretim gücüyle daha rekabetçi hale geldiğini vurguladı.

Dünyayı banyo aynasına taşıdı

Almanya'nın önemli enstitülerinden Fraunhofer'de doktora yapan bilgisayar mühendisi Ayşegül Doğangün, Burgbad markası için özel bir banyo aynası sistemi geliştiriyor. Halen prototip aşamasında olan sistem, aynalara arasındaki dokunmatik ekranı ile televizyondan internete, nabız ölçümünden hava-yol durumunu öğrenmeye kadar bir dizi hizmet sunuyor.

Yalınlık ön planda

Eczacıbaşı, ISH Fuarında ünlü tasarımcılardan Ross Lovegrove'nin Re-vision, NOA'nın T4 ve S-Line koleksiyonlarını tanıttı. Koleksiyonlarda yalınlık ön planda.

bugün