Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın, DSP genel başkanlığına aday olduğunu açıklarken, DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut da 17 Mayıs"taki kurultayda eski genel başkan Zeki Sezer"i aday göstereceklerini söyledi.

Rahşan Ecevit, önceki akşam aralarında Trabzon, Sivas, Zonguldak, Ordu ve Sinop"un da bulunduğu 17 il başkanını Oran Sitesi"ndeki evinde ağırladı. Ecevit, İl Başkanları"ndan Alemdar Yalçın"ı desteklemelerini istedi. Toplantıya davet edilmeyenler arasında yer alan Ankara İl Başkanı Durak Karabulut “Teşkilatın tercihi Zeki Sezer"den yanadır” dedi. DSP"li Mustafa Vural da Sezer"i işaret etti.

Alemdar Yalçın ise genel başkan adaylığını dün yazılı bir açıklama ile duyurdu. Yalçın, demokratik sol öğretinin ve Ecevit felsefesinin toplumsal barış ve uzlaşıyı sağlayarak Türkiye"yi aydınlığa çıkarmak için büyük bir şans olduğunu belirtti. DSP"de daha önce Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, PM üyeleri Masum Türker ve Serdar Savaş genel başkan adaylıklarını açıklamıştı.

1063 delege oy kullanacak

DSP"nin 17 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayında, bin 63 delege genel başkan seçimi için oy kullanacak.

"Yönetim de değişmeli"

RAHŞAN Ecevit, DSP"de yönetim değişmedikçe genel başkan değiştirilmesinin bir önemi olmadığını söyledi. Kulislerde konuşulan İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan adı için “Tabii ki düşünmüyorum” diyen Ecevit, yine adı sıkça dile getirilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için de şöyle dedi: “Ben onu çok istedim ve herkes istedi bütün örgütümüz istedi. Ama o "Burada bir kalem var bırakamam"dedi.”