'Barışacağım' diye gittiği sevgili buluşmasından ölüsü çıktı. İnşaat kalfası Engin Özdemir (25), iki yıl önce kız kardeşiyle aynı üniversitede okuyan A.C. (23) ile tanıştı. Aralarında başlayan yakınlaşma sonucu ikili kendi aralarında sözlendi. Ancak daha sonra A.C. ayrılmak istedi. Ardından iddiaya göre genç kız, Özdemir'in cep telefonuna SMS göndererek buluşma teklif etti. 

TEKME, SOPA, BIÇAK, TAŞ

Buluşmak için geçen pazar Ümraniye'deki bir alışveriş merkezinin önüne giden Özdemir, genç kızı beklemeye başladı. Özdemir'in yanına yanaşan üç arabadan çıkan yaklaşık 15 kişi bir anda genç adamın üzerine çullandı. Ne olduğunu anlamadan onlarca tekme ve yumruk yiyen genç adam öldüresiye dövüldü. Can havliyle kaçmaya çalışan Özdemir, bıçak ve sopa darbeleriyle yere yığıldı. Lince devam eden grup hırsını alamayarak yerde yatan Özdemir'in başına taşlarla vurarak kaçtılar.

HALK KORKTU, İZLEDİ

Yaşanan bu dehşet dakikalarına tanık olan vatandaşlar durumu polis ve 112 acil servisine bildirerek yardım istedi. Sağlık görevlileri ağır yaralı Engin Özdemir'i hastaneye kaldırdı. Ancak Özdemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan A. C.'nin babası Mustafa ve erkek kardeşi Cafer C. tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne, askerden izinli geldiği öğrenilen diğer erkek kardeş Serkan C. ise Kasımpaşa Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

TAKTIĞI ALTINLARI İSTEMİŞ

Baba Mustafa C. ifadesinde bıçağı kendisinin kullandığını belirterek 'Engin Özdemir, söz bozulduğu halde kızımı rahatsız ediyordu. Taktığı altınları ve harcadığı paraları geri istiyordu. Olay günü de buluşmaya gittik. Onların da kalabalık geldiğini görünce çıkan tartışma büyüdü' dediği öğrenildi. AKŞAM