İkizdere ilçesi ile Erzurum"un İspir ilçesini birbirine bağlayan 2640 rakımlı Ovit geçidinde 20 Kasım 2009 gecesi çığ düşmesi sonucu çoğu öğrenci 17 yolcusuyla mahsur kalan 25 EC 921 plakalı midibüs ile 2 kamyon ve 1 iş makinesine ulaşabilmek için Karayolları 103'üncü Rize Şube Şefliği ekiplerince başlatılan yol açma çalışması, dün gece tamamlandı. Ulaşılan araçlar Rize kent merkezine getirildi. Midibüste kalan eşyalar da sahiplerine teslim edildi.

Ekiplerle birlikte çalışma bölgesinde bulunan midibüs sürücüsü Hasan Arslan, araçlara dün gece saat 22.00 sıralarında ulaşıldığını belirterek, “Karayolları ekipleri özverili bir çalışma yaptı. Şube şefi Ercan Çiçek de bize eşlik etti. Midibüsün etrafı karla kaplıydı. 5-6 metre yüksekliğinde çığ vardı. Ancak aracın çevresindeki kar tipi nedeniyle açılmıştı. Çevresini açtık, midibüsü çalıştırıp kente geldik” dedi.

KARAYOLLARI'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

Olayın yaşandığı gün Karayolları ekiplerinin kendilerini görmesine rağmen kurtarmaya gelmediğini belirterek şikayetçi olduğunu hatırlatan sürücü Arslan, “O gün öyle iddialarda bulundum. Ama sonra Karayolları ekibine hak verdim. Onlardan özür diliyorum. O geceyi biz yaşadık. Tipiden dolayı 1 metre görüş yoktu. İş makineleri gelemiyordu. Yaşayanlar bunları biliyor. Bizi suçlayabilirler, Karayolları ekiplerini suçlayabilirler. Bir kaza olmadan sağ salim aşağıya indik. Devletimize teşekkür ediyoruz. Hayatımda bu kadar kar kütlesinin bir anda düştüğüne ilk defa şahit olmuştum. O gece bizi kurtarmadıklarına bir yerde seviniyoruz. Kurtarsalar belki de yolda çığ tehlikesi yaşayacaktık. En güvenlisi buydu” diye konuştu.

GÜZERGAH DEĞİŞTİ

Midibüs sürücüsü Hasan Arslan, bugünden sonra midibüsün yeniden çalışmaya başlayacağını da belirterek, “Bugün saat 14.00"da ilk seferimiz başlıyor. Ancak artık kış döneminde Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve İspir yolunu tercih edeceğiz. Ovit"ten ancak bahar ayından sonra çalışmaya başlarız. İnşallah bu olay sayesinde Ovit tüneli yapılır da bu sıkıntıyı bir daha yaşamayız” dedi./vatan