CHP PM Üyesi Didem Engin, Friedrich Ebert Vakfı’nın düzenlediği yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada; Türkiye ve AB ilişkilerini sağlıklı bir zeminde yürütecek tek partinin CHP olduğunu belirterek, CHP’nin tek başına iktidar için yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgi aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’li belediyeler ile terör örgütü PKK’ya destek verdiğini” söylediği Alman vakıflarından biri olan Friedrich Ebert Vakfı ile Cumhuriyet Halk Partisi arasından su sızmıyor. Uzun yıllardır vakfın pek çok toplantısına kalabalık heyetlerle katılan CHP’de, Friedrich Ebert’in avukatlığını yapan isimler de var.

14 CHP’LİYE BİR HAFTA ALMANYA TATİLİ

CHP’nin vakfın davetlisi olarak Almanya’ya yaptığı son seyahat, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşti. CHP Gençlik, Kadın ve Bilim Platformu Temsilcileri Berlin’de 6 gün boyunca vakfın misafiri olarak kaldılar. CHP’lilerin 6-11 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiği seyahatte Parti Meclis Üyesi Didem Engin, Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık, Kadın Kolları MYK Üyesi Gülizar Köysüren, Bilim ve Yönetim Platformu Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Fethi Açıkel, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kerem Yıldırım, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin, SODEV eski Başkanı Aydın Cıngı ve SODEV Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Dinçer yer aldı.

CHP PM Üyesi Didem Engin, Friedrich Ebert Vakfı tarafından Berlin’de düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılarak Türkiye’deki güncel gelişmeler ve CHP politikaları ile ilgili bir konuşma yaptı. Heyetteki diğer isimler de, vakfın değişik atölye çalışmalarında faaliyette bulundular.

HEM EBERT’İN HEM DE ERGENEKON’UN AVUKATI

Öte yandan, 2002’de “bölücülük”ten yargılanan FEV’in Türkiye Temsilcisi Hans Schumaher’i, CHP’nin avukatlarının savunduğu öğrenildi. Geçen dönem CHP Manisa Milletvekili olan Şahin Mengü, Friedrich Ebert Vakfı ile organik ilişkisi olan bir isim olarak öne çıkıyor.

Vakfın Türkiye’deki resmi avukatlığını yapan Şahin Mengü, FEV’in “bölücülükle” suçlanmasına rağmen bu görevinden feragat etmedi.

Ankara 1. Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 2002 yılında hakkında dava açılan ve hazırlanan iddianamede; “1984 yılından günümüze Türkiye’nin bütünlüğü ve Cumhuriyet rejimi aleyhinde gizli ittifak oluşturmak” suçunu işlediği ileri sürülen Friedrich Ebert Vakfı’nın yöneticilerinin avukatlığını yapan Mengü, o dönem vakfın Türkiye Temsilcisi olan Hans Schumaher’i savundu.

Bölücülükle suçlanan vakfın Alman yetkilisini Mengü’nün yanı sıra bir başka CHP avukatı Mutluhan Karagözoğlu ile Danıştay eski Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun yeğeni avukat Ahmet Ziyaettin Çörtoğlu savundu. Schumaher için savcılık TCK 171. madde uyarınca cezalandırılma istemişti.

ETÖ İLK MENGÜ’YÜ ARAMIŞTI

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Ergenekon sanıkları gözaltına alınınca ilk aradıkları isim olarak tanınıyor. Ergenekon sanıkları Tuncay Özkan ve Hurşit Tolon, gözaltına alındıkları anda ilk olarak CHP’li Şahin Mengü’yü aramışlardı. Şahin Mengü, Özkan’ın aramasıyla ilgili olarak, “Sabah beni aradı. Saat 06.30 gibi. ‘Ağabey beni gözaltına alıyorlar. Evde arama var’ dedi. Bunun üzerine büromuzun İstanbul’daki avukatını aradım” açıklamasında bulunmuştu.
yeniakit