"Ebeler Haftası" nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Baki Karaer, tarihin en eski mesleklerinden birisi olan ebelik görevini yerine getiren kişilerin yeni bir canlının dünyaya gelmesinde, anne ve çocuk sağlığı açısından kutsal bir görevi icra etmekte olduklarını söyledi.
Türkiye"de özellikle Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde büyük bir fedakarlık ve özveri ile görevlerini yapmaya çalışan ebelerin pek çok sorunu bulunduğunu savunan Karaer, “Görev tanımlarının yapılmaması nedeniyle ebelerimiz görev ve yetki sınırlarının dışında çalıştırılma durumuyla karşılaşmaktadırlar. Doğum yaptırma, gebe takibi, loğusa ve yeni doğanın bakımı gibi çok önemli görevler üstlenen ebelerimiz; sunduğu bu sağlık hizmetine rağmen, yardımcı sağlık personeli olarak nitelendirilmekte, yüksek eğitim düzeyine ihtiyaç duyulmayan bir meslek grubu olarak görülmektedir” diye konuştu.
Gelişmiş ülkelerde ebelik mesleğinin icrasında lisans seviyesinde eğitimin yasal bir zorunluluk olduğunu ancak Türkiye"de lisans düzeyinde ebelik eğitiminin 10 yıllık bir geçmişe dayandığını anımsatan Karaer, şunları söyledi: “Ebelerimizin lisans düzeyinde formasyona sahip olmaları için lisans tamamlama hakkı isteyen sendikamızın çabaları netice vermiş ve lisans tamamlama programının önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren başlaması noktasına gelinmiştir. Vekil ebe uygulamasının başlatılmış olması sendikamız açısından kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Sağlık-Sen olarak, vekil ebe uygulamasına son verilmesi ve vekil ebelerin kadroya alınması noktasındaki mücadelemiz sürmektedir”