Sözkonusu dönemde sektörden gelen eleman talebi yüzde 200’lük artışla 2 bin kişiye ulaştı. E-ticaret son yılların en popüler girişimcilik alanlarından biri oldu. İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net, birçok büyük şirketin yatırım yaptığı ve her gün yeni iş fırsatlarının doğduğu e-ticaret sektörünün istihdam haritasını çıkardı. Veriler, fırsat sitelerinin yeni iş fırsatları doğurduğuna işaret ediyor. E-ticaret sitelerinin en çok aradığı pozisyonlar ise sırasıyla yönetici, satış temsilcisi, yazılım uzmanı, muhabese elemanı, sistem yöneticisi, danışman, satın alma uzmanı ve internet pazarlama uzmanı oldu. 
 
Başarılı örnekler veriyor
 
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, e-ticaret uygulamalarının çizdiği başarılı grafiğin istihdama da yansıdığını belirtti. Azoz, “Ülkemizde yıllardır başarılı örneklerini gördüğümüz e-ticaret başlı başına bir sektör olma yolunda. İnternet kullanımının yaygınlaşması ve tüketicilerin internetten alışverişe her geçen gün daha fazla güven duymasına paralel olarak bu alandaki girişimlerin ve dış yatırımların sayısı da hızla artıyorî dedi.
 
Elemanı de internetten arıyor
 
İnternet şirketlerinin personel arama süreçlerini de internet üzerinden gerçekleştirdiğini kaydeden Yusuf Azoz şöyle konuştu: "İnternette faaliyet gösteren firmalar, internetin sağladığı hız ve maliyet avantajını çok daha yakından bildiklerinden, eleman arama süreçlerinde de interneti tercih ediyor. En çok aranan pozisyonların yönetici ve satış temsilcisi olması, yazılım uzmanı ve sistem yöneticisinin bunlardan sonra gelmesi, sektörün teknik altyapısını geliştirmenin yanı sıra daha yüksek bir ticaret hacmi ve değer yaratmaya başladığını ve odağını bu yöne çevirdiğini gösteriyor."