Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Kürşat Kayral, Ankara Barosu ve Turk.internet.com iş birliğiyle Kartepe"de düzenlenen “5651 Sayılı Yasa ve Türkiye"de İnternet İçerik Düzenleme II. Çalıştayı”nın açılışında konuştu. Daha önce Abant"ta çalıştay yapıldığını hatırlatan Kayral, çalıştaydan sonra geçen sürede konuyla ilgili mesafe alınamadığını söyledi. “Müstehcenlik” gibi bir kavramla sitelerin kapatıldığına değinen Kayral, hakaretin “fikir özgürlüğü” içinde yer alıp almadığının halen tartışıldığını belirtti. Kürşat Kayral, şöyle devam etti: “Türkiye hâlâ e-tacizde dünya ikincisi. Çocuk istismarı ve çocuk pornografisi son dönemde inanılmaz şekilde arttı. Türkiye"nin 5651 sayılı yasaya mı yoksa yeni bir bilişim yasasına mı ihtiyacı var? Bu çalıştayda bu konuların tartışılacağını umuyorum.”

İstanbul"da 716 çocuk madde bağımlısı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü"nün il genelinde yaptığı araştırmalarda 18 yaş altında 716 uçucu madde bağımlısı çocuk tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çocuk Şube Müdürü Sedat Ercoşkun, tespit edilen çocukların rehabilite ve tedavisi için ilgili kurumlar nezdinde çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

Rehabilitasyon çalışmaları

“110 çocuğumuza bu manada adli mercilerden zorunlu tedavi kararı alınmış olup, topluma kazandırma adına çalışmalar devam ettirilmektedir. Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, gerek madde bağımlılığı gerekse suça itilen, suça maruz kalan çocuklar konusu toplumun tüm katmanlarının birlikte ve sinerji esasına dayalı hareketleriyle daha ideale gidebilecek bir konsensustan geçmektedir.”

Vatan