Turist olarak geldikleri Türkiye'de Bursa"nın Büyükorhan İlçesi'ni de ziyaret eden Güney Koreli ressam Han Tae, bankacı Yun Jung ve öğrenci Ju Ryun ,Sarnıç Köyü"nde Kore Savaşı gazisinin yaşadığını öğrenince köyü ziyaret etmek istedi. Köye gelen Güney Korelileri gören Gazi Ahmet Yavuz, şaşırırken aynı zamanda sevindi.

Törenlerde giydiği gazi kıyafetiyle Güney Koreli turistleri karşılayan Yavuz, katıldığı savaşı ve esaret günlerini anlattı. Zaman zaman gözleri dolan Yavuz, turistlerin sorularını da yanıtladı. Çok sayıda fotoğraf çeken ve ziyaretten büyük keyif aldıklarını söyleyen Güney Koreli turistler, “55 yıl önce bizim dedelerimiz ve atalarımızın hiç tanımadığı insanlar ülkemize gelip, topraklarımızı Çinliler'e karşı korumuşlar. Canları pahasına savaşan bu insanların kimi şehit olmuş, kimi esir düşmüş. Onlara ne kadar minnet etsek azdır. Bizler hayatta olup, buralara gelebiliyorsak bu güzel ve kahraman insanlar sayesindedir” dedi.

Sohbet ardından Ahmet Yavuz ve eşi 81 yaşındaki Asiye Yavuz ile hatıra fotoğrafı çektiren Güney Koreli turistler önümüzdeki yıl fırsat buldukları takdirde yeniden Gazi Yavuz'u ziyaret edeceklerini söyledi.

Hürriyet