MARDİN"de ünlü sanatçı Ajda Pekkan"ın adının verildiği sokağın tabelası kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden söküldü

Belediye Başkanı AKP'li Beşir Ayanoğlu, Pekkan"ın adının Meclis kararı olmadan sokağa verildiğini belirterek, “Biz başka bir sokağa meclis kararı alıp Pekkan"ın adını vereceğiz” dedi.

Mardin"de geçen yılın Temmuz ayında bir boya firması Süryanilere ait Kırklar Kilisesi"nin bulunduğu sokakta onarım yaparak, ünlü sanatçı Ajda Pekkan"ın katılımıyla da açılışını gerçekleştirdi. Dönemin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Süryani Metropoliti Saliba Özmen"in de katıldığı törenle sokağa Ajda Pekkan adı verilmişti. Ancak, bir süre önce sokaktaki Ajda Pekkan levhası çıkarılarak, sokağın restorasyonunun boya firması tarafından yapıldığına ilişkin tabela asıldı.

29 Mart yerel seçimlerinde Mardin Belediye Başkanlığı"nı kazanan AKP"li Beşir Ayanoğlu, Ajda Pekkan"ın adının sokağa Belediye Meclis kararı olmadan verildiğini söyledi. Pekkan"ın adının yazıldığı tabelanın kimler tarafından söküldüğünü bilmediğini belirten Ayanoğlu, “Ben boya firmasıyla görüşme yaptım. Belirleyeceğimiz bir sokağı restore edecekler ve Meclis kararıyla bu sokağa Ajda Pekkan"ın adını vereceğiz” dedi.

Vatan