S.Ş., 6 Aralık'ta Iğdır'daki evinden kaçıp Kütahya'ya gelerek daha önceden tanıdığı V.D.'nin Saray Mahallesi'ndeki evinde kalmaya başladı. Bir gözlemecide garson olarak işe başlayan S.Ş.'ye burada bulaşıkçı olarak çalışan bir kadın, yanında kaldığı V.D.'nin iyi biri olmadığını, kendisini para karşılığında erkeklere pazarlayabileceğini söyledi. Akşam eve giden S.Ş. durumu V.D.'ye anlatarak gitmek istediğini belirtti. V.D., S.Ş.'nin gitmesine izin vermedi. V.D., cep telefonunu almak için evin üst katına çıktığı sırada S.Ş. evden kaçarak yakındaki Kütahya Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede görevli polisten yardım isteyen S.Ş., V.D.'den şikayetçi oldu. V.D. polisler tarafından gözaltına alındı.

Iğdır'daki evinden kaçarak Kütahya'da oturan V.D.'nin yanına geldiğini belirten S.Ş. polise verdiği ifadesinde şöyle dedi:

“V.D., 3 yıl önce Iğdır'da oturan ablasının evine gelmişti. V.D. ile o zaman tanışmıştım. Evlenmek amacıyla ailemden beni istetti. Ailem yaşımın küçük olması nedeniyle beni vermedi. 1 ay önce ise annemin cep telefonundan V.D.'nin numarasını buldum ve onunla görüşmeye başladım. V.D. ısrarla beni Kütahya'ya çağırdı. Bana "Gel seni Kütahya"da okutur, sana bakarım, seni korurum" diyerek aklımı çeldi. Ben de otobüse binip Eskişehir'e geldim. Eskişehir'de beni karşıladı. Birlikte Kütahya'ya gittik. Evinde ayrı odalarda kalmamıza rağmen V.D. birkaç defa benimle ilişkiye girmek istedi. Ancak kabul etmedim. 2 gün önce gözlemecide garson olarak çalışmaya başladım. Burada bulaşıkçı çalışan bir kadın bana V.D.'nin iyi biri olmadığını, kadın pazarladığını, beni de pazarlayabileceğini söyledi. Bunun üzerine korktum. Eve gittiğimde duyduklarımı V.D.'ye anlatıp gitmek istediğimi söyledim. Gitmeme izin vermedi. V.D. cep telefonunu almak için üst kata çıktığı sırada evden kaçtım.”

Gözaltına alınan V.D. suçlamaları kabul etmeyerek S.Ş.'nin kendi isteği ile Iğdır'dan Kütahya'ya gelerek yanında kaldığını söyledi. "Küçük yaştaki kızı alıkoymak" suçundan adliyeye sevk edilen V.D. cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. S.Ş. ise Iğdır'dan gelen ailesine teslim edildi./milliyet