Serap Paköz'ün sunuculuğunu yaptığı Yeniden Başlayalım programının 13 Haziran tarihli yayınına telefonla bağlanan üç izleyici, kendisinden on gündür haber alınamayan Aslı'nın bulunmasını ve onu kaçıran öğretmenin yakalanmasını sağlayacak ihbarı yapana para ödülü vereceklerini açıkladı.

 
Tokat'tan arayan bir izleyici 5.000 TL, Belçika'dan arayan bir izleyici 1.000 euro, Adana'dan arayan bir izleyici ise 25.000 TL ödül koydu. Yayın sonrasında da program yetkililerine telefon yağmuru devam etti. 
 
Ayrıca, Aslı'nın eğitimine geri dönmesi halinde eğitim hayatı boyunca burs verecekleri vaadinde bulunan izleyiciler de oldu.
 
İlk olarak 3 ay önce kaçırılan Aslı, kendisini kaçıran öğretmenin akrabası tarafından ailesine teslim edilmiş, 17 Nisan'da yeniden kaçırılmıştı. 
 
Aslının kaçırılmasına yardım ettiği iddia edilen öğretmenin ağabeyi ve ağabeyin kendisi için kaçırdığı ve kuma yaptığı kız ile yine kendilerine yardım ettiği belirlenen iki şahıs tutuklandı; ancak öğretmen ve Aslı nerede bilinmiyor.
 
Hakkında yakalama kararı çıkarılan öğretmenin bilinen tüm adreslerine baskın yapıldı ancak ikisi de bulunamadı. Kızlarından haber alamayan aile tedirgin bir bekleyiş içinde, kızlarının bulunması için yardım istiyor.
 
Son gelen ihbarlara göre Aslı'nın yurtdışına kaçırılmış olduğu düşünülüyor.