Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Turgut Özakman'ın yazdığı "Duvarların Ötesi" adlı oyunun prömiyerini yaptı.

Oyunda, hapishaneden kaçan idam mahkumlarının genç bir öğretmeni rehin alarak eski zeytin deposuna saklanmaları ve orada yaşamları uğruna verdikleri gerilim dolu macera anlatılıyor.

Turgut Özakman'ın yazdığı "Duvarların Ötesi" adlı oyun Yönetmenliğini Mehmet Avcı'nın yaptığı Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından iki aylık bir emeğin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelendi. Cezaevinden kaçan dört mahkumun genç bir öğretmeni rehin alarak, bir depoya sığınması ve polislere direnmesiyle başlayan öyküde, heyecan ve gerilimin sürükleyici ritmi hiç düşmüyor. Toplumun mahkuma, tutuklunun gözünden de dış dünyanın acımasız hayatlarına vurgu yapıldığı Duvarların Ötesi'nde, bir anlık gafletlerinin kurbanı olan, ya da kirli kanların davası için kurban edilen, cehaletin ve anne baba olamamanın faturasının kuyruğunda büyüyen insanların hayatlarını yüzümüze vuran bir oyun.

Oyunun sonunda oyuncuları tek tek kutlayan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Ocak, Şubat ve Mart ayları boyunca ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyuna tüm Adanalıları davet etti.

Sahnedeki performanslarıyla izleyiciye tarafından ayakta alkışlanan ekip, Salih Akbalı, İbrahim Kurum, İnan Güneş, Recep Kekil, Nalan Uğurpakkan ve Zeynep Ak'tan oluşuyor. Oyunun sahne amirliğini Muhittin Yeşilova yaparken, kostümleri ise Selim Ördem hazırladı.