Amerikalı bilim adamları, kapalı kapılar, hatta beton duvarların arkasındaki insanların hareketlerini tespit edebilmek için bir kablosuz ağ şebekesinin radyo sinyallerinin kullanılabileceğini tespit etti.
İngiliz Telegraph gazetesinin teknoloji sayfasındaki habere göre, ABD'nin Utah Üniversitesi'nden araştırmacıların radyo tomografi görüntüleme temeline dayanan sistemi, kablosuz cihazların sinyallerinin birbirlerini kestiği noktalar arasındaki dalga karışımının ölçülmesine dayanıyor.

Kablosuz cihazın kapsadığı alandan birisi geçtiğinde, cihaz sinyal seviyesindeki değişikliği kaydediyor ve bu bilgiyi bilgisayara iletiyor.

Sistemin şimdilik bir duvardan bir metre ötesini görebildiğini ve şu aşamada bir duvarın arkasındaki cismin gerçek görüntüsünü yeterince sağlayabilecek kadar gelişkin olmadığını belirten bilim adamları, bu sistemin zaman içinde mutlaka istenilen düzeye ulaşabileceğini kaydediyorlar.

Araştırmacılar, bu teknolojinin bir felaketten sonra arama ve kurtarma operasyonlarında kullanmak için ideal olacağının altını çiziyorlar./yeni şafak