GALATASARAY"ın yaptığı flaş transferlere rağmen büyük bir düşüş içinde bulunmasının altında tam 5 neden yatıyor. Ligde galibiyeti bulunmayan Denizlispor"a karşı son dakikalarda 3 puana güçlükle ulaşan, kupada Antalyaspor maçında tel tel dökülen yıldızlar topluluğu Cimbom"un beklenen futbolu oynayamamasının
nedenleri şunlar...

1- Takımdaki sakat oyuncuların fazlalığı

İdeal ilk 11"inde oynayan 6 futbolcunun sakatlığı takımı geriye attı. Frank Rijkaard, yönetimle yaptığı görüşmelerde hep bu konudan dert yanıyor. Baros, Sabri ve Kewell"ın uzun süreli sakatlıklarının yanına Hakan Balta ve Mehmet Topal gibi mevkilerinin değişilmez isimlerinin eklenmesi takımı geriye itti. Özellikle Balta ve Topal"ın sakatlıkları konusunda sağlık kurulundan sürekli tedavi raporu alınacak.

2- Rijkaard idmanda sürekli sistem deniyor

Frank Rijkaard"ın Denizlispor maçı sonrası dile getirdiği, “Bu sistemle de oynayacağız” dediği 4-4-2"ye takım hala alışamadı. Hollandalı çalıştırıcı antrenmanlarında sürekli bu sistemi deniyor. Çünkü Baros ve Keita"nın dönüşü ile birlikte ileri ikilide Jo-Baros ya da Dos Santos-Jo ikilisine görev vermeyi düşünüyor. Ancak Galatasaray ligin ilk yarısında oynadığı 4-3-3 sisteminden sonra bu taktiğe tam olarak alışamadı.

3- Forvette yedek golcü sorunu

Bu konu takım içinde de cevabını arıyor. Dos Santos"un transferi ile gönderilen Nonda"nın gidişi ile Galatasaray"da yedek golcü krizi yaşanıyor. Jo"nun da 3 haftalık sakatlık raporu ve Baros"un da yokluğu ile bu kriz tavan yaptı. Ayrıca Dos Santos"un asıl mevkisinin Keita"nın görev aldığı sağ kanat olması nedeniyle, “Bu transfer doğru mu, takıma Avrupa"da oynayacak golcü alınmalıydı” görüşünün ortaya atılmasına neden oldu.

4- Dos Santos"un zamana ihtiyacı var

Rijkaard, Atletico Madrid maçında görev vermeyi planladığı oyuncusunun tek sorununun takımına alışmak olduğunu belirtiyor. Özellikle Arda, Elano ve orta sahadaki oyuncuları tanımayan Meksikalı yıldızın fazla topla oynama sevdasına da çözüm bulunacak. Atletico Madrid maçı öncesi hazır hale gelmesi ve takıma ayak uydurması için ligin ilk yarısında oynanan G.Saray maçlarının kasetleri izletilecek.

5- Şans bulan yedekler başarılı olamadı

Kendilerine şans verilen Emre Güngör, Ayhan Akman ve bu kez savunmada görev alan Caner Erkin ile Barış Özbek mevkilerinde başarılı olamadı. Takım, mevkii oyuncuları ve aslarına kavuşunca daha farklı bir görüntü çizecek görüşü hakim oldu. /hürriyet