ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktemur, ''Türkiye, ABD'nin çıkarları uğruna, komşusu İran ile düşman hale getirilmek istenmektedir' dedi.
Aktemur, yaptığı basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan son NATO zirvesinde (stratejik savunma konseptinin)kabul edildiğini anımsattı.
18 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilen bu zirvede NATO'nun gelecek 15 yılını belirleyecek olan içerik üye 28 üye tarafından kabul edildiğini, Türkiye'ye konacak füze kalkanı konusunda anlaşma sağlandığını vurgulayan Aktemur, şunları ifade etti:
''Teknik ayrıntıları gizlenen ve ülkemizin çıkarlarına uygun olmayan füze kalkanının görevi, NATO ülkelerini nükleer saldırıdan korumak olarak açıklanmıştır. NATO ya da patronu ABD Anadolu topraklarına koymaya onay verdiğimiz füze kalkanı sistemini önce Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne koymak istemişti. Fakat Polonya halkı ile Çek halkı, nükleer serpinti tehlikesi yüzünden, bu füze kalkanını topraklarında istememişlerdir. Yapılan pazarlıklar sonucunda ülkemizin yöneticileri ikna edilmiş ve füze kalkanına kucak açılmıştır. İşin aslı bu füze kalkanı, İran'ın atacağı nükleer başlıklı füzeler karşısında İsrail'i korumak için yerleştirilmektedir. İran, İsrail'e nükleer başlıklı füze yolladığında bu füze kalkanı sistemi kullanılacaktır. Bu füzeler, Türkiye'nin gökyüzünde patlatıldığı zaman, nükleer serpintiler bizim insanımızın üstüne inecektir. Bu proje sonucunda komşularıyla sorunu olmayan Türkiye'nin komşular arası güveni sarsılacak ve komşuluk ilişkilerinin bozulması gündeme gelecektir. Türkiye, ABD'nin çıkarları uğruna, komşusu İran ile düşman hale getirilmek istenmektedir.''