Büyük bir coşkuya sahne olan açılışa Çukurbağ Köyü'nde yaşayanlar, engelli aileleri ve gönüllülerin yanı sıra Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) Başkanı Ercan Tutal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İstanbul Ofisi Yöneticisi Hansın Doğan da katıldı. 

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve UNDP'nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Ofisi) desteklediği merkez yılda 1000 engelliye hizmet verecek. 1997 yılından bu yana engellilere ücretsiz dalış eğitimi veren, Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte Düşler Akademisi'nin öncüsü ve Kaş'ta yaşayanların 'Ercan Hocası' Ercan Tutal, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya'ya Kaş'ta Düşler Akademisi'ni kurmak istediğini söyledi. 

Kaymakam Kapankaya da akademinin şu an bulunduğu 70 yıl önce Çukurbağ İlkokulu olarak hizmet veren 20 dönümlük araziyi tahsis etti. Ve düş yolculuğu başladı.Düşler Akademisi Kaş'ın açılışında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, “Yatırım planımızın üç eksenini teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarımız oluşturuyor. Toplumsal gelişim için hayata geçirdiğimiz sosyal yatırımlarımız, şüphesiz bizim için en anlamlı değere sahip. Bu yatırımlarımız sayesinde insan hayatına değiyor, yaşam biçimlerini iyileştiriyor ve ihtiyaç sahibi kesimlerle buluşuyoruz” dedi.