Aydın’da beş yıldır yatalak olan ve kimsesi olmayan kısmi felçli yaşlı kadın karşısında Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u görünce gözyaşlarına boğuldu. Evinin kapısını dahi açamayan ve yattığı yerden ayak ucuna bağladığı bir ip sayesinde doğrulabilen yaşlı kadın, tek isteğinin kendisine yoldaşlık edecek bir insan olduğunu söyledi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ve Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Servisi tarafından sürekli kontrol edilen 81 yaşındaki Duran Aksoy isimli yaşlı kadını ziyaret etti. Yaşlı kadının tek katlı evine gelen Vali Coş, kapıyı yaşlı kadının uzunca bir sopanın ucunda uzattığı anahtarla kendisi açarak girebildi. Yaşlı kadın kapısının açılmasıyla birlikte gözyaşlarına hakim olamazken, yalnızlığın çok zor olduğunu ve kendisinin hiç kimsesi olmadığını söyledi. Vali Hüseyin Avni Coş, kendisini tanıtıp bir isteğinin olup olmadığını sorması üzerine hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayan yaşlı kadını Vali Coş teselli etti.
Yaşlı kadının durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği üyelerinden bilgi alan Vali Coş, uzun süre sohbet ettiği yaşlı kadının bir nebze olsun yalnızlığına ortak oldu.
Kısmi felçli olan yaşlı kadının 5 yıldır yatalak olduğu ve evde bakım hizmeti ekipleri tarafından sık sık evinde ziyaret edilerek sağlık durumunun kontrol edildiği bildirildi. Evde Sağlık Hizmetleri Derneği üyesi bir bayanın haftanın belirli günleri yaşlı kadının evine gelerek evdeki işlerini yaptığı ve yaşlı kadına eşlik etitği bildirildi.

DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖTERİYORUZ
Yaşlı kadına maaş bağlanması talimatı veren Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın’da bin 200 civarında evde bakım hizmetine muhtaç, sağlık kuruluşlarına gidemeyen insanlara, ayağında sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Bu hizmetin devletin şefkatli yüzünü gösterdiğini ifade eden Vali Coş, “Yetkin arkadaşlarımız tarafından, hastanelerimizin bütün imkanları seferber edilmek suretiyle; fevkalade önemli, sürekli ve kalıcı, ihtiyaç duyulan, olmazsa olmaz bir hizmet veriliyor. Gerçekleştirilen bu çalışma ve gayretler sağlık hizmetlerinde önemli bir değişim ve dönüşüm noktasıdır. Evde bakım hizmeti sadece sağlık alanında değil, aynı zaman da sosyal bir hizmettir. Bu hizmeti alan vatandaşlarımızı devletin şefkatli yüzünü gösteriyoruz. Bu hizmetlerimiz gönüllü, cefakar arkadaşlarımız sayesinde yapılıyor. Muhtaç insanlarımızda bu toplumun bir parçası. Bunu muhtaç vatandaşlarımıza hatırlatan bu derneğimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yaşlı kadın, kendisiyle uzun süre sohbet eden Vali Coş’a hayır duaları ederken, misafirlerini 5 yıldır yattığı yatağının içinden yine gözyaşlarıyla uğurladı.