HT GAZETE

Ankara ’daki bir çocuk yurdunda 4 yıl önce gizli çekim yaptığı için 22 yıl hapsi istenen ve geçen ay “Türkiye’ye iade edilirim” endişesiyle ABD’ye yapacağı seyahati son anda iptal eden York Düşes i Sarah Ferguson’un boşuna korktuğu ortaya çıktı. Ankara Savcılığı kaynakları, suçlamanın Ferguson’un iadesini gerektirecek ‘ağır’ suç olmadığına dikkat çekti.

İngiliz kraliyetinden Prens Andrew’un eski karısı olan Sarah Ferguson, yurtdışı yasağını İsviçre’yle bozdu. Ferguson, eski kocasının 52. yaş günü için Prens Andrew ve kızlarıyla İsviçre’deki Verbier kasabasında bulunan bir kayak merkezine tatile gitti. İngiliz Daily Mail Gazetesi, ABD’nin kendisini Türkiye’ye göndermesinden korkan Sarah Ferguson’un uçuş ve seyahat korkusunu bu tatille yendiğini yazdı.

Kraliyete yakın bir kaynak, “York Düşes i, İngiliz makamlarından Türk yetkililerin onu herhangi bir ülkeden iade alamayacağını ve böylece başka bir ülkeye seyahat etmesi için engel olmadığını öğrendi” diye konuştu.

İADE HAKKI VAR
Türkiye’nin İsviçre’den suçluları iade hakkı bulunuyor. Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesi, Avrupa Konseyi üyesi olarak Türkiye ve İsviçre tarafından imzalandı. İki ülke, bu sözleşme üzerinden suçluların iadesine yönelik işlemleri yürütüyor.