Dün düşen uçakta hayatını kaybedenlerin cenazeleri memkeletlerinde birer birer toprağa veriliyor... Konuyla ilgili elimize ulaşan bilgileri bu haberi güncelleyerek bir arada size sunacağız..
ISPARTALI UÇAK KURBANLARININ CENAZESİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Kazada hayatını kaybedenlerden Tevfik Büyükçaylı, Davut Demirkurt, Mehmet Zengi ve Fuat Güler'in cenaze namazları Isparta Ulucami'nin yanındaki Isparta Valiliğinin önündeki Cumhuriyet Alanı'nda kılındı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü İsmail Öncel, kazada kaybedilen canların üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, kazada hayatını kaybeden bilim adamlarını da ''şehit'' olarak nitelendirdi. Cenaze törenine, ölenlerin yakınları, Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt, Sait Dilek ve Nevzat Korkmaz ile Eğirdir Dağ Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Isparta İç Güvenlik ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-ERKAN MUMCU DA KATILDI

Cenaze törenine katılan Erkan Mumcu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Mumcu gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan alınması gereken çok önemli dersler olduğunu belirterek, ''Teknolojimiz var, uçağımız var ama en iyisini hayata geçirmek zorundayız. 6 bilim adamını geri getirmek için keşke elimizden bir şeyler gelseydi'' dedi. Kazada kendisinin de tanıdığı bazı insanların hayatını kaybettiğini bildiren Mumcu, ''Millet olarak büyük bir acı yaşanıyor. Sivil havacılığımızın, teknik donanımızın geliştirilmesi gerekiyor. 57 canın hepsi değerli ama 6 bilim insanını çok arayacağız'' diye konuştu. Cenazeler daha sonra Isparta Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

-MİMAR SİNAN CAMİSİ'NDE TÖREN-

Kazada hayatını kaybeden yolculardan Nuri Tığlı, Aysun Fatime Balcı, Hayri Tokgöz'ün cenaze namazı da Mimar Sinan Camisi'nde kılındı. Cenaze namazına ölenlerin yakınları, Erkan Mumcu ve vatandaşlar katıldı. Namazın ardından Tığlı ve Balcı'nın cenazeleri Isparta merkezindeki Asri Mezarlığı'nda, Hayri Tokgöz'ün cenazesi Doğancı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HAZAL KAYNAK - LÜLEBURGAZ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hazal Kaynak'ın cenazesi, memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde toprağa verildi.

Isparta'ya arkadaşlarını ziyarete giderken uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Hazal Kaynak'ın (18) cenazesi, Lüleburgaz'a getirildi. Kaynak için düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Emin Halebak, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Hazal Kaynak'ın cenazesi, Lüleburgaz Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Camideki cenaze töreninde, Kaynak'ın babası Ferit ve annesi Rana ile dedesi Erdoğan Kaynak güçlükle ayakta durabildi. Erdoğan Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,''Kızımız, geleceğimizin ışığıydı. Pırıl pırıl yetenekli, edebiyattan resme kadar ender dallarda yetişen bir insandı. Parlamadan yıldızı söndü'' dedi.

CEYLAN AİLESİ VE MİNİK CEREN - ISPARTA

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen uçakta hayatını kaybeden 1.5 aylık Ceren Ceylan, annesi Melike Ceylan ile anneannesi Ayşe Şentürk'ün cenazeleri, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde toprağa verildi.

Bebek, anne ve anneannenin cenazeleri Sütçüler Seferağa Camisi'ne getirildi. Törene, katılan Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Sütçüler'in ocağına ateş düştüğünü belirterek, ''Sadece Sütçüler'de değil, Türkiye'de pek çok ailenin ocağına ateş düştü. Bütün hemşehrilerimiz aynı acıyı hissediyor. Ülkemizin başı sağ olsun'' dedi. Kazada eşini, kızını ve torununu kaybeden Hüseyin Şentürk de, ''36 yıllık evliliğim, ailem bitti. Çok özgünüm. Ne yapacağımı bilemiyorum. Uçağın 3 kez rötar yaptığı, arızalı olduğu söyleniyor. Bu uçağı niye uçurdular?'' diye konuştu.

Şentürk, damadı polis memuru Bülent Ceylan'ın, Ceren'in doğumunda 10 gün izin alarak, İstanbul'a gidip, bebeğini ve doğum yapan eşini görebildiğini, Eğirdir'deki görev yerine döndükten sonra bebeğini bir daha görme fırsatı bulamadığını anlattı. Eğirdir'de görev yapan Bülent Ceylan'ın Burdur'da yaşayan babası Ali ve annesi Rukiye Ceylan da cenazede gözyaşı döktüler. Ali ve Rukiye Ceylan, torunlarını göremeden kaybettiklerini belirterek, doğumda İstanbul'a gidemediklerini, çok merak ettikleri torunlarının yaşarken görme fırsatı bulamadıklarını anlattılar. Polis memuru Bülent Ceylan ise gazetecilerin, uçağın arızalı olduğu yolundaki iddiaları hatırlatmaları üzerine, ''Her şey teknik incelemeden sonra anlaşılacak'' cevabını verdi. Cenazeler, İlçe Müftüsü Ömer Erdem kıldırdığı namazın ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AYŞE GÖZEN POLAT

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen uçakta hayatını kaybeden yolculardan Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, eski belediye başkanlarından İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ve kızı Sinem Kutlu'nun cenazeleri Atabey ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul'daki özel bir bankada çalıştığı ve ailesini ziyaret etmek üzere Eğirdir'e gelmek amacıyla Isparta uçağına bindiği öğrenilen 29 yaşındaki Ayşe Gözen Polat'ın cenaze namazı, Eğirdir Hızırbey Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine, ailesi, yakınları, Eğirdir eski Belediye Başkanı Tacettin Gencay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreni sırasında baba Mesut Polat ile anne Serap Polat güçlükle ayakta durabildiler. Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

-ATABEY'DEKİ TÖREN-

Kazada hayatını kaybeden Atabey ilçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ile kızı Sinem Kutlu'nun cenaze namazları da Atabey Kurşunlu Camisi'nde kılındı.

Cenaze namazına Atabey Kaymakamı Doğan Dinç, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, eski bakanlardan Aykon Doğan, ilçe Garnizon Komutanı Ali Deviren ile Kutlu ailesinin yakınları ve ilçe halkı katıldı. Anne ve kızının cenazeleri namazın ardından Altumba Mezarlığı'nda defnedildi. Sinem Kutlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfında öğrenim gördüğü, İstanbul'a annesiyle birlikte gezmek ve aile yakınlarını ziyaret etmek üzere gittiği öğrenild

-EV SAHİBİNİN KIZINA AŞIK OLUNCA-

Burdurlu olan polis memuru Bülent Ceylan, ilk görev yeri Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2000 yılında kiralık olarak oturduğu evin sahibinin kızı Melike'ye aşık oldu. Ailelerin devreye girmesiyle Bülent ve Melike evlendiler. 2002'de tayini Iğdır'a çıkan Bülent Ceylan, doğu görevini tamamladıktan sonra 4 ay önce Eğirdir'e tayin oldu. Ancak hamile olan eşi Melike aynı zamanda İstanbul'da da evleri bulunan anne ve babasının yanına gitti. Doğum sırasında anne babasının İstanbul'daki evinde olan Melike Ceylan, doğumdan sonra ilk kez eşinin yanına gitmek üzere İstanbul'dan uçağa binmişti. Bülent Ceylan, doğum sırasında 10 gün izin kullanarak, İstanbul'daki eşinin yanına gitmiş ve bebeğini görmüştü.

SANİYE VE NECATİ KARTAL ÇİFTİ - İSTANBUL

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Saniye ve Necati Kartal, İstanbul'da toprağa verildi.

Isparta'dan İstanbul'a cenazeleri bugün getirilen Saniye (40) ve Necati Kartal (50) için, Küçükçekmece Yavuzselim Camisi'nde tören düzenlendi. Törende, Saniye ve Necati Kartal'ın çocukları Ebru ve Duygu ile yakınları taziyeleri kabul ederken, bazı akrabalarının tabutlara sarıldığı görüldü. Saniye ve Necati Kartal'ın cenazeleri, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Silivri Mezarlığına defnedildi. İş makinesi tamircisi olan Necati Kartal'ın eşiyle, Isparta'da oturan kardeşi Şahin Kartal'ı ziyaret amacıyla uçağa bindikleri öğrenildi.

SAADETTİN BAYSAL - DENİZLİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Saadettin Baysal'ın (40) cenazesi, memleketi Denizli'de toprağa verildi.

Baysal'ın cenazesi, babası Ali Baysal'ın (70) merkeze bağlı Bağbaşı beldesi Yakutevler Sitesi'ndeki evine getirildi. Burada Ali Baysal ile ağabeyi Faruk Baysal taziyeleri kabul etti. Cenazenin getirilmesiyle gözyaşlarına boğulan Sadettin Baysal'ın eşi Özlem Baysal'ı, yakınları güçlükle teselli etti. Baysal'ın cenazesi Denizli Asri Mezarlık Camisi'nde kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenaze törenine Baysal'ın ailesi ve yakınları katıldı. Bu arada, Isparta'da ikamet eden Baysal'ın, hac malzemeleri sattığı iş yerine mal temin etmek için İstanbul'da bulunduğu, ortağının bir yakınının vefat etmesi üzerine Isparta'ya erken dönüş yaptığı öğrenildi. Sadettin Baysal'ın ağabeyi Faruk Baysal, kardeşinin, rötarlı kalkan uçağa son anda yetiştiğini, uçağa binen son yolculardan olduğunu söyledi.

SİBEL UYSAL - AFYONKARAHİSAR

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan eczacı Sibel Uysal'ın (27) cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde toprağa verildi.

Uysal'ın dün akşam Dinar'a getirilen cenazesi, Dinar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Ulu Cami avlusuna getirildi. Cenaze töreni öncesinde ''Düğün çelenklerin gelecekti kızım'' diyerek ağıt yakan anne Meral Uysal, kızının cenazesinin ardından ''Hakkını helal et kuzum'' diye ağladı. Anneyi, komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Yusuf Uysal ise taziyeleri kabul etti. Törene, Uysal'ın, İstanbul'daki Acıbadem Hastanesindeki mesai arkadaşları da katıldı. ''Seni hiç unutmayacağız. Arkadaşların'' yazılı çelenk dikkat çekti.

Ulu Cami'de kılınan cenaze namazında, anne Uysal ve bazı kadınlar da erkeklerin arkasında saf tuttu.

Cenaze, Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Dinar'da Eczacılık yapan Mevlüt Er, Sibel Uysal'ın, eczanesinde staj gördüğünü anlattı. Er, Uysal'ı komşusu olması nedeniyle küçüklüğünden bu yana tanıdığını söyledi. Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sibel bizim elimizde büyüdü. Hayat dolu, neşe dolu bir kızımızdı. Okuttuk ve meslektaşımız ettik. Gelen bu acı haberle sarsıldık. Üzüntümüz büyük'' diye konuştu. Sibel Uysal'ın İstanbul'daki Acıbadem Hastanelerinin eczacılığını yaptığı, Bahçeşehir Üniversitesinde de yüksek lisans eğitimi aldığı öğrenildi

BURDUR'LU KAZAZEDELER - BURDUR

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Önceki gün 96 yaşında vefat babaannesi Hatice Özsoy'un cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'dan gelirken uçak kazasında hayatını kaybeden Şakir Özsoy ile aynı uçak kazasında ölen Burdurlu tuhafiyeci Mustafa Çalışkan ve babaanne Hatice Özsoy'un cenazeleri Burdur Ulucami'ye getirildi.

Cenaze törenine, Burdur Valisi M. Rasih Özbek ile Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve Ramazan Kerim Özkan ile Şakir Özsoy'un mezun olduğu Erciyes Üniversitesi'nin Tiyatro Kulübü'nden çok sayıda arkadaşı geldi. Tiyatro kulübü öğrencileri, camiden önce de Şakir Özsoy'un evine taziye ziyaretinde bulundular. Öğrencilerin çok üzgün oldukları, bazılarının ağladığı görüldü. Bir gün önce annesi Hatice Özsoy'u, ardından da kazada oğlu Şakir Özsoy'u kaybeden Fettah Özsoy'un da cenaze töreni sırasında çok üzgün olduğu ve sık sık ağladığı gözlendi.

Kazada ölen tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın, kendi adını taşıyan torunu Mustafa Çalışkan da dedesinin tabutu başından ayrılmadı. Tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın İstanbul'da yaşayan oğlu ve torunlarını görmek için eşi Naile ile birlikte İstanbul'a gittiği, eşinin İstanbul'da kaldığı, Mustafa Çalışkan'ın Burdur'a yalnız döndüğü öğrenildi.

Cenazeler, Burdur Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verilirken, babaanne ve torun Özsoy'un yan yana defnedildikleri görüldü.