Duruşmaya kendi yerine katibini sokan hakime ceza... Kendisinbin bakması gereken davaya bir memuru gönderdiği iddia edilen hakime 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde kendi girmediği duruşmaya bakması için bir memuru gönderdiği iddia edilen hakime Seydişehir ağır Ceza Mahkemesinde 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Bozkır Adliyesinde hakim olarak çalışan Seray Gümüş (30), 2007 yılının kasım ayında Sulh Hukuk Mahkemesinde bir veraset bir davasına girmedi.

Adliyede görevli katip Mehmet Ali Candan'ı hakim gibi duruşmaya çıkardığı ve duruşma zabıtlarını imzaladığı iddia edilen Gümüş hakkında, davanın tarafı olan vatandaşın şikayeti üzerine resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla dava açıldı.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Hakim Seray Gümüş'e önce 3 yıl hapis cezası verildi. Suça konu olan evrakın duruşma zaptı olması sebebiyle mahkeme cezayı artırarak 4 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi.

2 yıllık Hakim Seray Gümüş'ün mahkemedeki iyi halini göz önüne alan mahkeme heyeti, cezayı 3 yıl 9 aya indirdi.

Hakim yerine duruşmaya giren katip Mehmet Ali Candan ise aday memur olması ve işi bilmediği gerekçesiyle beraat etti.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığının Hakim Seray Gümüş hakkında verdiği karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek - haber 7